Σε εξέλιξη ο 4ος γύρος διαπραγματεύσεων για την Ουκρανία: Τι μπορούμε να περιμένουμε

Δεν σταματά το ρωσικό σφυροκόπημα την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη ο τέταρτος γύρος διαπραγματεύσεων μεταξύ Μόσχας και Κιέβου

Την ώρα που ο προεδρικός σύμβουλος Ολέκσι Αρέστοβιτς κάνει λόγο για περισσότερους από 2.500 κατοίκους της Μαριούπολης που έχουν σκοτωθεί από τις 24 Φεβρουαρίου - οπότε ξεκίνησε η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία - οι αντιπροσωπείες των δύο χωρών διαπραγματεύονται για μία ακόμη ημέρα ζητήματα ανθρωπιστικού και όχι μόνο ενδιαφέροντος.

Το ζήτημα των «πράσινων» διαδρόμων από τις πολιορκούμενες πόλεις αναμένεται να συζητηθεί και σήμερα - στη διάρκεια

του 4ου γύρου διαπραγματεύσεων, ο οποίος ξεκίνησε με καθυστέρηση 1,5 ώρας.

Αισιοδοξία... παρότι καμία συμφωνία δεν έχει γίνει σεβαστή Σύμφωνα με τον Θανάση Αυγερινό, και οι δύο πλευρές δηλώνουν αισιόδοξες πως θα υπογραφεί ένα προσχέδιο συμφωνίας - χωρίς να γνωρίζει κανείς αν αυτό θα είναι το τελικό κειμένο - ενώ θα πρέπει να αναμένονται κάποιες εξελίξεις και σε ζητήματα ανθρωπιστικού ενδιαφέροντος.

Οι νέες συνομιλίες διεξάγονται με τηλεδιάσκεψη, ενώ σύμφωνα με όσα έγραψε στο Twitter ο Μιχάιλο Ποντόλιακ οι συζητήσεις γίνονται «για την ειρήνη, την κατάπαυση του πυρός, την άμεση αποχώρηση στρατευμάτων και τις εγγυήσεις ασφαλείας».

Σκληρή συζήτηση. Αν και η Ρωσία συνειδητοποιεί την ανοησία των επιθετικών της ενεργειών, εξακολουθεί να έχει την αυταπάτη ότι 19 ημέρες βίας εναντίον ουκρανικών ειρηνικών πόλεων είναι η σωστή στρατηγική.

Negotiations. 4th round. On peace, ceasefire, immediate withdrawal of troops & security guarantees. Hard discussion. Although Russia realizes the nonsense of its aggressive actions, it still has a delusion that 19 days of violence against ?? peaceful cities is the right strategy pic.twitter.com/BhFLgBSKiu

— Михайло Подоляк (@Podolyak_M) March 14, 2022

Σε νεότερη ανάρτησή του, ο Ποντόλιακ σημείωσε πως τα μέρη εκφράζουν τις θέσεις τους. «Η επικοινωνία συνεχίζεται αλλά είναι δύσκολη».

«Ο λόγος των διαφωνιών είναι τα πολύ διαφορετικά πολιτικά συστήματα», σημειώνει στη συνέχεια. «Στην Ουκρανία ισχύει ο ελεύθερος διάλογος μέσα στην κοινωνία και η συναίνεση. Στη Ρωσία επιβάλλεται μια ολοκληρωτική καταστολή της ίδιας της κοινωνίας».

The parties actively express their specified positions. Communication is being held yet it’s hard. The reason for the discord is too different political systems. ?? is a free dialogue within the society & an obligatory consensus. ?? is an ultimatum suppression of its own society pic.twitter.com/O00fnCd1WP

— Михайло Подоляк (@Podolyak_M) March 14, 2022

Νωρίτερα, σε νέα δήλωσή του, ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι ανέφερε πως «τα μέλη των αντιπροσωπειών των χωρών μας διαπραγματεύονται καθημερινά σε ηλεκτρονική μορφή. Η αντιπροσωπεία μας έχει ένα ξεκάθαρο καθήκον, να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να οργανώσει την προεδρική συνάντηση με τον Πούτιν, η οποία, είμαι βέβαιος, αναμένεται από όλους.

Πρέπει να καταλάβουν ότι είναι μια περίπλοκη ιστορία, καθώς και μια δύσκολη, αλλά εξαιρετικά αναγκαία διαδρομή».

Keywords
Τυχαία Θέματα