Επικοινωνία Μητσοτάκη με Ζελένσκι - Τι διαβεβαίωσε τον Ουκρανό πρόεδρο

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, κατόπιν πρωτοβουλίας του Προέδρου της Ουκρανίας

Κυριάκος Μητσοτάκης και Βολοντίμιρ Ζελένκσι συζήτησαν την Δευτέρα το πώς θα μπορέσουν να αντιμετωπιστούν οι δυσμενείς επιπτώσεις της ρωσικής εισβολής στη Ουκρανία.

Ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε τον Ουκρανό πρόεδρο για την αμέριστη υποστήριξη της ελληνικής κυβέρνησης στην Ουκρανία, για την αποστολή βοήθειας και την υποδοχή προσφύγων Ομογενών και Ουκρανών.

Oι δύο άνδρες συζήτησαν τη δραματική κατάσταση στις περιοχές

που διαμένει η ελληνική ομογένεια, καθώς και την ανάγκη διάνοιξης ανθρωπιστικού διαδρόμου για την ασφαλή έξοδο, αλλά και την πρόσβαση του ανθρωπιστικού υλικού.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκδήλωσε, παράλληλα, το ενδιαφέρον του για την ασφαλή μετακίνηση του Έλληνα Γενικού Προξένου στη Μαριούπολη και των λοιπών εγκλωβισμένων στο κτίριο του ΟΑΣΕ.

Σημείωσε, τέλος, ότι η ΕΕ έστειλε ένα σημαντικό πολιτικό μήνυμα στήριξης από τη Γαλλία την περασμένη εβδομάδα για την ευρωπαϊκή προοπτική της Ουκρανίας, ενώ τόνισε ότι η πλήρης εφαρμογή των κυρώσεων από το σύνολο εταίρων και συμμάχων θα συνδράμει στην πίεση προς τη ρωσική πλευρά προκειμένου να σταματήσει τις επιθέσεις.

Η ανάρτηση Ζελένσκι για την επικοινωνία με τον Έλληνα πρωθυπουργό

Από την πλευρά του, ο Ουκρανός πρόεδρος έγραψε στο Twitter πως συζήτησε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη την ρωσική επιθετικότητα, ενώ εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την υποστήριξη της Ελλάδας.

«Υπογραμμίσαμε την ανάγκη για ανθρωπιστικούς διαδρόμους, ειδικά στη Μαριούπολη. Συζητήσαμε ακόμη την πορεία της Ουκρανίας προς την ένταξη στην ΕΕ», έγραψε ο Ζελένσκι.

Held talks with ?? PM @kmitsotakis. Reported on the course of countering Russian aggression. We appreciate defense, humanitarian support of ??. Stressed the need to ensure the work of humanitarian corridors, especially in Mariopol. Also discussed ?? movement towards EU membership

— Володимир Зеленський (@ZelenskyyUa) March 14, 2022

Keywords
Τυχαία Θέματα