Επιστολή Πατούλη σε Χαρίτση και Φωτίου για να μην μείνει κανένα παιδί εκτός παιδικών σταθμών

Επιστολή Προέδρου ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη σε Α. Χαρίτση και Θ. Φωτίου με αίτημα την ένταξη όλων των δικαιούχων στο πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής 2018-2019», των βρεφονηπιακών σταθμών.

Η Αυτοδιοίκηση καταθέτει συγκεκριμένες προτάσεις για να λυθούν οι παθογένειες του συστήματος και να καλυφθούν όλες οι θέσεις με δικαιούχους

Την υλοποίηση συγκεκριμένων προτάσεων προκειμένου να μην υπάρξει καμία κενή θέση στο πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής

2018-2019», ζητά ο Προέδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης με επιστολή του προς τον Υπουργό Εσωτερικών Α. Χαρίτση και την Αναπληρώτρια Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θ. Φωτίου.

Ο Γ. Πατούλης υπογραμμίζει ότι η ΚΕΔΕ όλο το προηγούμενο διάστημα έχει καταθέσει σειρά αιτημάτων για το θέμα χωρίς όμως να έχει υπάρξει η αναμενόμενη ανταπόκριση από τους αρμόδιους υπουργούς. Στη συνέχεια προσθέτει ότι η Αυτοδιοίκηση Πρώτου Βαθμού «εξ’ αρχής της υλοποίησης του προγράμματος μέσω voucher, είχε εκφράσει την αντίθεσή της και είχε επισημάνει τις παραλείψεις και τις αδυναμίες του θεσμικού πλαισίου με βάση το οποίο γίνεται η κατανομή των θέσεων στους παιδικούς σταθμούς».

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, μετά και τη συνεδρίαση και του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ στην Ξάνθη στις 31/8/2018, καταθέτει στα συναρμόδια υπουργεία τις παρακάτω προτάσεις:

Διεύρυνση των κριτηρίων κατανομής των voucher με βασικό στόχο την κάλυψη των κενών θέσεων στις δομές.

Αύξηση του προϋπολογισμού του προγράμματος, με βασικό στόχο την κάλυψη 100% στους δικαιούχους.

Να δοθεί η δυνατότητα στις δομές των δήμων να καλύψουν τις επιδοτούμενες οικογένειες στο 100% των προσφερομένων θέσεων τους και όχι στο 70% που προβλέπει το ισχύον θεσμικό πλαίσιο.

Τα συμπληρωματικά voucher να δοθούν άμεσα εντός του 1ου δεκαημέρου του Σεπτεμβρίου στους γονείς και όχι σε δεύτερη φάση τον Οκτώβριο.

Ο Γ. Πατούλης ζητεί την άμεση ανταπόκρισή της κ. Φωτίου και του κ. Χαρίτση και επισημαίνει ότι «σε κάθε περίπτωση η Αυτοδιοίκηση πρώτου βαθμού, έχοντας αναπτύξει ένα εκτεταμένο δίκτυο χιλιάδων κοινωνικών δομών και υπηρεσιών, έχει αποδείξει εμπράκτως ότι ενισχύει την κοινωνική αλληλεγγύη και την κοινωνική συνοχή».

Keywords
Τυχαία Θέματα