Τσίπρας: Σήμερα η πρώτη κυβερνητική απόφαση που σηματοδοτεί την έξοδο από τα μνημόνια

«Σήμερα είχαμε τη πρώτη κυβερνητική απόφαση που σηματοδοτεί την έξοδο από τα μνημόνια.» σημειώνει σε δήλωση του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο πλαίσιο της υπογραφής από την υπουργό Εργασίας των υπουργικών αποοφάσεων επέκταση των τεσσάρων κλαδικών συμβάσεων που σημαίνει την αύξηση των μισθών περίπου 75.000 εργαζομένων

Όπως τονίζει σε δήλωση του ο πρωθυπουργός η« Υπουργός Εργασίας υπέγραψε για τις

πρώτες 4 κλαδικές συμβάσεις εργασίας, που αφορούν περίπου 75.000 εργαζόμενους οι οποίοι θα δουν άμεσα αυξήσεις στους μισθούς τους.»

Ο Αλέξης Τσίπρας συμπληρώνει στην δήλωση του ότι η μάχη για την ενίσχυση των εργαζομένων συνεχίζεται και αποτελεί προτεραιότητά μας στη μεταμνημονιακή εποχή.

«Βήμα το βήμα θα ξανακερδίσουμε την εργασία στη χώρα μας, με όρους αξιοπρέπειας.» καταλήγει.

Να υπενθυμίσουμε ότι με την υπογραφή των τεσσάρων Υπουργικών Αποφάσεων κηρύσσονται γενικώς υποχρεωτικές οι κλαδικές συλλογικές συμβάσεις εργασίας στους κλάδους των: Τραπεζών Ναυτιλιακών πρακτορείων και ναυτιλιακών επιχειρήσεων Γραφείων ταξιδίων και τουρισμού Πρακτορειακών επιχειρήσεων που είναι μέλη της Διεθνούς Ναυτικής Ένωσης Οι συγκεκριμένες κλαδικές συμβάσεις καλύπτουν συνολικά 75.000 εργαζόμενους.

Το Υπουργείο Εργασίας γνωστοποίησε ότι συνεχίζει τη διαδικασία ελέγχου όλων των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας που βρίσκονται σε ισχύ, προκειμένου να διαπιστωθεί αν πληρούν τους όρους για την επέκτασή τους. Αντιστοίχως θα ελέγχονται και όλες οι συμβάσεις που θα υπογραφούν στο εξής. Η επαναφορά των βασικών αρχών των συλλογικών διαπραγματεύσεων, η επεκτασιμότητα των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και η αρχή της ευνοϊκότερης ρύθμισης, εκτιμάται ότι θα συμβάλλει στη βελτίωση του διαθέσιμου εισοδήματος των εργαζομένων.

Keywords
Τυχαία Θέματα