18 τραυματίες είναι ο απολογισμός της διαδήλωσης στο Κέμντις, στη Γερμανία [vid]

18 τραυματίες σε μεμονωμένες επιθέσεις είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός στο Κέμντις μετά τις ακροδεξιές διαδηλώσεις και αντιδιαδηλώσεις του Σαββάτου. Ωστόσο δεν έγιναν μαζικές ταραχές, η αστυνομία διατήρησε τον έλεγχο, μεταδίδει η Deutsche Welle.

Στις συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις των ακροδεξιών και ξενοφοβικών

οργανώσεων το Σάββατο συμμετείχαν, σύμφωνα με τις δημοτικές αρχές του Κέμνιτς, 4500 άτομα. Άλλα 4000 άτομα συμμετείχαν σε εκδηλώσεις των αντιναζιστικών οργανώσεων, στις οποίες παραβρέθηκαν και πολιτικοί των Σοσιαλδημοκρατών (SPD), των Πρασίνων και του κόμματος Η Αριστερά (Die Linke).

Σύμφωνα με την αστυνομία του Κέμνιτς τραυματίστηκαν τουλάχιστον 18 άτομα, μεταξύ αυτών τρεις αστυνομικοί, ενώ σημειώθηκαν 27 ποινικά αδικήματα, όπως σωματική βλάβη και φθορά ξένης ιδιοκτησίας. Παρά την ένταση που επικράτησε καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας ανάμεσα στα δύο στρατόπεδα των διαδηλωτών, οι αστυνομικές δυνάμεις κατάφεραν να αποτρέψουν μεγαλύτερα έκτροπα. Στο Κέμνιτς είχαν συγκεντρωθεί 1800 αστυνομικοί απ’ όλη τη Γερμανία.

Συνολικά περίπου 11.000 άνθρωποι πήραν μέρος στις κινητοποιήσεις, κατά τις εκτιμήσεις της αστυνομίας – 8.000 οπαδοί του ακροδεξιού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), της αντιμουσουλμανικής οργάνωσης PEGIDA και της ακροδεξιάς οργάνωσης Pro Chemnitz και περίπου 3.000 αντιδιαδηλωτές.

Πάντως η ένταση που επικρατεί στην ανατολικογερμανική πόλη μετά το θάνατο ενός Γερμανού σε συμπλοκή με ξένους, την περασμένη Κυριακή, δε φαίνεται να αποκλιμακώνεται. Χθες πραγματοποιήθηκαν δύο συγκεντρώσεις κατά της βίας και του φυλετικού μίσους, ενώ για σήμερα θα πραγματοποιηθεί μεγάλη συναυλία ενάντια στο ρατσισμό και την ξενοφοβία.

Διαβάστε, επίσης:Κάιρο: Η πιο μολυσμένη και πιο θορυβώδης πόλη στη γη

18 τραυματίες είναι ο απολογισμός της διαδήλωσης στο Κέμντις, στη Γερμανία [vid] on BLUE SKY.

Keywords
Τυχαία Θέματα