ΕΛΑΣ: Έρευνα για την αστυνομική βία στα επεισόδια στα Εξάρχεια

Διερεύνηση από τους εσωτερικούς μηχανισμούς ελέγχου και όχι η κλασική Ένορκη Διοικητική Έρευνα, διετάχθη από την ΕΛΑΣ για τις καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τα επεισόδια στα Εξάρχεια, την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου.

Η ΕΛΑΣ ανακοίνωσε ότι διευρευνά τις καταγγελλίες για τη στάση αστυνομικών σε επεισόδια

στα Εξάρχεια, αποφεύγοντας να ανακοινώσει την διενέργεια ΕΔΕ.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

«Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διετάχθη η διερεύνηση από τους εσωτερικούς μηχανισμούς ελέγχου, των καταγγελιών που είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τα επεισόδια στα Εξάρχεια, την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι όλο το δημόσιο υλικό, έντυπο και ψηφιακό, είχε το Σάββατο αποσταλεί από το Αρχηγείο στον Συνήγορο του Πολίτη, για τις δικές του κατά νόμο ενέργειες.

Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας επικοινώνησε σήμερα με τον Συνήγορο του Πολίτη, επισημαίνοντας τη βαρύτητα του θέματος για το Σώμα και ζητώντας την κατά προτεραιότητα εξέτασή του».

Η επίμαχη φωτογραφία

Η έρευνα γίνεται μετά τη φωτογραφία που τράξηξε η φωτορεπόρτερ Τατιάνα Μπόλαρη και στην οποία φαίνεται νεαρός που συνέλαβαν άνδρες τον ΜΑΤ και του έβγαλαν τα ρούχα.

Η ίδια μίλησε για το θέμα στα Dikaiologitika News λέγοντας ότι  «όταν είδα το στιγμιότυπο που είχα στα χέρια μου, ανατρίχιασα.Επειδή φορούσα την μάσκα και το κράνος την ώρα που έριχνα τα«κλικ» δεν καταλάβαινα ότι τον είχαν ξεγυμνώσει ή ότι του τράβαγαν τα εσώρουχα. Το είδα όταν στάθηκα σε μια γωνία και έβγαλα την μάσκα για να δω τι έχω τραβήξει».

Διαβάστε επίσης:

Τατιάνα Μπόλαρη για τη φωτογραφία ντοκουμέντο στα Εξάρχεια: «Όταν είδα τι είχα τραβήξει, ανατρίχιασα…»

Keywords
Τυχαία Θέματα