Ασκληπιείο Βούλας: ΕΔΕ για τον γιατρό που έκανε εικονικούς εμβολιασμούς σε αρνητές

Ο διοικητής του Ασκληπιείου της Βούλας κατέθεσε και μήνυση για το πρωτοφανές περιστατικό όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του νοσοκομείου.

Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τον γιατρό που φέρεται να έκανε εικονικά εμβόλια πετώντας τα κανονικά στα σκουπίδια διέταξε ο διοικητής του «Ασκληπιείου Βούλας» Ανδρέας Πλεμμένος.

Με ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του διοικητή του νοσοκομείου διευκρινίζονται τα εξής γι' αυτή την απίστευτη υπόθεση:

«Με αφορμή το περιστατικό της 4ης Ιουλίου 2021 που συνέβη στο εμβολιαστικό κέντρο του Γ. Ν. ¨Ασκληπιείο¨ Βούλας και είδε το φως

της δημοσιότητας, αναφέρουμε τα κάτωθι:

Την Κυριακή 04.07.21 και ώρα 16.10 περίπου, ο Διοικητής του νοσοκομείου ενημερώθηκε από την εφημερεύουσα νοσηλεύτρια του εμβολιαστικού κέντρου, ότι προσήλθε ιατρός του νοσοκομείου, ειδικότητας Ορθοπεδικής και ισχυρίστηκε ότι για ψυχολογικούς λόγους, θα ήθελε να προβεί εκείνος στον εμβολιασμό πέντε (5) πολιτών γνωστών του, οι οποίοι είχαν κλείσει ραντεβού μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας. Κατά τη διάρκεια της εμβολιαστικής διαδικασίας, η νοσηλεύτρια αντελήφθη ότι ο εν λόγω ιατρός προσποιήθηκε την πράξη του εμβολιασμού, ενώ απέρριπτε το περιεχόμενο του φιαλιδίου στον κάλαθο των αχρήστων.

Εκείνη τη στιγμή επενέβη, τον απομάκρυνε από τον χώρο του εμβολιαστικού κέντρου, μη ολοκληρώνοντας την εμβολιαστική διαδικασία για το συγκεκριμένο πολίτη, και άμεσα ενημέρωσε το διοικητή του νοσοκομείου.

Ο Διοικητής του νοσοκομείου ενημέρωσε άμεσα τον Διοικητή της 2ης ΥΠΕ, ζήτησε έγγραφη αναφορά από τη νοσηλεύτρια, αύξησε τη φύλαξη του εμβολιαστικού κέντρου και διέταξε για το συγκεκριμένο συμβάν Ένορκη Διοικητική Εξέταση (Ε.Δ.Ε.).

Την επόμενη ημέρα κατατέθηκε από τον Διοικητή του νοσοκομείου μήνυση, εντός αυτοφώρου, στο αστυνομικό τμήμα Βάρης -Βούλας -Βουλιαγμένης, για παράβαση των άρθρων 42,220 Π. Κ. «Απόπειρα υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης» και του άρθρου 285 Γ. Κ. «Παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών».

Οτιδήποτε άλλο αναφέρεται σχετικά με το εν λόγω γεγονός, είναι ανακριβές και δεν επιβεβαιώνεται.

Είναι αυτονόητο ότι ουδείς εκ των ανωτέρω πολιτών καταχωρήθηκε ως εμβολιασθείς εξασφαλίζοντας το αδιάβλητο της εμβολιαστικής διαδικασίας, η οποία συνεχίζεται ομαλά και απρόσκοπτα

Το ιστορικό της υπόθεσης

Η ιστορία, όπως όλα δείχνουν, έχει να κάνει με πέντε αρνητές του εμβολίου, εκ των οποίων ο ένας είναι ειδικευόμενος γιατρός στο Ασκληπιείο Βούλας.

Την Κυριακή 4 Ιουλίου, ένας από τους αρνητές είχε κλείσει ραντεβού για να κάνει το εμβόλιο της Pfizer και ενώ η νοσηλεύτρια ετοιμαζόταν να του χορηγήσει τη δόση, ο γιατρός, ο οποίος είναι ορθοπεδικός στην ειδικότητα, εμφανίστηκε και προσφέρθηκε να κάνει εκείνος το εμβόλιο.

Λίγο αργότερα όμως, η νοσηλεύτρια βρήκε τη σύριγγα με τη δόση στα σκουπίδια. Άμεσα ενημέρωσε τον προϊστάμενό της ο οποίος με τη σειρά του ενημέρωσε την ηγεσία του νοσοκομείου.

Αργότερα και όπως προέκυψε από την έρευνα, είχαν προγραμματιστεί ακόμη τέσσερα ραντεβού για εμβολιασμό και εικάζεται ότι ο γιατρός είχε σχεδιάσει τους εικονικούς εμβολιασμούς, με αρνητές του εμβολίου, προκειμένου να χορηγηθούν στα άτομα αυτά πλαστά πιστοποιητικά.

Η Αστυνομία έψαξε τον συγκεκριμένο γιατρό, σε βάρος του οποίου έχει σχηματιστεί δικογραφία, αλλά δεν κατάφερε να τον εντοπίσει. Μόλις κατάλαβε ότι η νοσοκόμα τον είχε καταλάβει έσπευσε να εξαφανιστεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα