Δένδιας στο φόρουμ του Μπαχρέιν: «Η Τουρκία μας απειλεί με πόλεμο εάν η Ελλάδα επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στο Αιγαίο»

Την κατάσταση στην ανατολική Μεσόγειο αλλά και την στάση της Άγκυρας που πυροδοτεί εντάσεις στην περιοχή, ανέλυσε, μιλώντας στο φόρουμ «Manama Dialogue» στο Μπαχρέιν ο Νίκος Δένδιας.

«Η Τουρκία λειτουργεί αποσταθεροποιητικά στην περιοχή. Δεν αποδέχεται το διεθνές δίκαιο, το διεθνές δίκαιο της θάλασσας, είναι μια χώρα μέλος του ΝΑΤΟ που δεν έχει επιβάλει καμία από τις κυρώσεις στη Ρωσία».

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι η Ελλάδα

επιθυμεί την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας, χωρίς όμως προκλήσεις και πολεμική ρητορική.

«Η Τουρκία είναι η μοναδική χώρα στον κόσμο, επαναλαμβάνω, η μοναδική χώρα στον κόσμο που απειλεί με πόλεμο μια άλλη χώρα, την Ελλάδα, εάν η Ελλάδα ασκήσει το νόμιμο δικαίωμά της με βάση το διεθνές δίκαιο της θάλασσας και επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στο Αιγαίο στα 12 μίλια. Και αυτά συμβαίνουν τον 21ο αιώνα».

Στο περιθώριο του φόρουμ, ο Νίκος Δένδιας συναντήθηκε, μεταξύ άλλων, με τον Βρετανό ομόλογό του, Τζέιμς Κλέβερλι, όπου συζήτησαν τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία αλλά και την κατάσταση στην ανατολική Μεσόγειο.

#ΝΙΚΟΣ_ΔΕΝΔΙΑΣ #ΕΛΛΑΔΑ #ΤΟΥΡΚΙΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα