Αγγελόπουλος: Τα ασυνόδευτα παιδιά είναι η μεγάλη πληγή του προσφυγικού

Τα μεγάλα θύματα της μεταναστευτικής κρίσης είναι τα ασυνόδευτα παιδιά, μια ιδιαίτερα ευαίσθητη κατηγορία. Είναι μια τραγωδία για τη χώρα μας να μη μπορούμε να κάνουμε κάτι για 2.700 παιδιά σε όλη την Ελλάδα και να επικαλούμαστε αδυναμία δομών σίτισης, στέγασης αφήνοντάς τα έκθετα.

Την ίδια στιγμή, η Σουηδία έχει δεχθεί 60.000 ασυνόδευτα παιδιά αλλά εδώ λόγω ιδεοληψίας δε δεχόμαστε ούτε η βοήθεια του ιδιωτικού τομέα για την κάλυψη αυτών των αναγκών. Το σύστημα δεν λειτουργεί και αυτό είναι μια καθημερινή διαπίστωση,

με κορυφαίο αυτό το ζήτημα, που είναι μια οριζόντια βλάβη, που υφιστάμεθα ως χώρα.

Τα ασυνόδευτα παιδιά έχουν αντιμετωπίσει ποικίλους κινδύνους, από την απειλή της ζωής τους, μέχρι το εμπόριο οργάνων. Xρήζουν άμεσης βοήθειας καθώς οι εγκαταστάσεις στα νησιά δεν είναι επανδρωμένες κατάλληλα για να φιλοξενήσουν έναν τόσο υψηλό αριθμό παιδιών.

Σε ανάρτησή του ο πρώην Δήμαρχος Σάμου και Υποψήφιος Ευρωβουλευτής ΝΔ, Μιχάλης Αγγελόπουλος επισημαίνει το μεγάλο θέμα των ασυνόδευτων παιδιών.

Στη Σάμο, υπάρχουν άνθρωποι, μεταξύ τους ασυνόδευτα ανήλικα και γυναίκες μόνες ή με παιδιά, που περιμένουν μια απόφαση επί μήνες, αντί για μέρες, ενημερώνει ο ίδιος.

Στην θεματική του καμπάνια, με σειρά σύντομων video, όπου θίγεται σειρά θεμάτων με ευρωπαϊκό πρόσημο και θα αναρτώνται ημερησίως μέχρι τις εκλογές στα κανάλια ενημέρωσής που αξιοποιεί στην προεκλογική του εκστρατεία, δηλώνει χαρακτηριστικά, “η κατάσταση αυτή πρέπει οπωσδήποτε να λυθεί, γιατί παραβιάζονται οι βασικές ανθρώπινες αξίες. Αν τις χάσουμε, απεμπολήσουμε ή αν υποχωρήσει από αυτές η Ελλάδα, τέλειωσε η Ευρώπη”.

Keywords
Τυχαία Θέματα