Γιώργος Ιωακειμίδης: «Η εξοικονόμηση ενέργειας είναι στις προτεραιότητές μας»

Η έννοια της εξοικονόμησης ενέργειας όχι μόνο βρίσκεται στο λεξιλόγιο του Γιώργου Ιωακειμίδη, δημάρχου Νίκαιας - Ρέντη και υποψηφίου εκ νέου στις δημοτικές εκλογές, αλλά είναι κάτι υλοποιήσιμο.

«Στη διαδικασία δημοπράτησης βρίσκεται το μεγάλο έργο προϋπολογισμού 900.000€, για την ενεργειακή αναβάθμιση του κλειστού κολυμβητηρίου και των αθλητικών εγκαταστάσεων στον Πλάτωνα, με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής» αναφέρει ο δήμαρχος Νίκαιας - Ρέντη σε ανάστησήτ ου στο facebook.

«Με

βάση την «Ατζέντα 2020» που προβλέπει μέχρι το 2020 μείωση της κατανάλωσης ενέργειας κατά 20% σε ολόκληρη τη χώρα, καταλήξαμε σε μια μελέτη που πετυχαίνει σημαντική μείωση της ενέργειας που απαιτείται για το συγκεκριμένο χώρο.

Το έργο περιλαμβάνει:
• Προμήθεια και εγκατάσταση ισοθερμικών καλυμμάτων.
• Αντικατάσταση υφιστάμενου λέβητα θέρμανσης χώρων και ζεστού νερού χρήσης.
• Εγκατάσταση συστοιχίας αντλιών θερμότητας αέρα – νερού υψηλών θερμοκρασιών υψηλής απόδοσης και συστήματος αυτόματης διαχείρισης των πηγών θερμικής ενέργειας.
• Εγκατάσταση κεντρικού ηλιοθερμικού συστήματος.
• Βελτίωση θερμομονώσεων και σωληνώσεων.
• Παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας μικρού κόστους.
• Κυψελωτά πολυκαρβονικά φύλλα.

Με τις παρεμβάσεις αυτές η εξοικονόμηση ενέργειας μόνο για τη θέρμανση της πισίνας θα ξεπεράσει το 50%. Ανάλογα είναι τα ποσοστά μείωσης του κόστους και για τις υπόλοιπες ανάγκες των εγκαταστάσεων.

Στην πόλη που ονειρευόμαστε, θέλουμε νέες τεχνολογίες, μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας και προστασία του περιβάλλοντος. Από τώρα δουλεύουμε σχεδιασμένα και με έργα τεράστιας σημασίας για το μέλλον.

Παρά την προεκλογική περίοδο, ούτε στιγμή δε υποχωρήσαμε από αυτό το στόχο για τα μεγάλα έργα που έχει ανάγκη η πόλη. Έτσι, σήμερα έχουμε διασφαλίσει χρηματοδοτήσεις ύψους 10.000.000€, για έργα που θα γίνουν στο άμεσο μέλλον, χωρίς ο Δήμος να επιβαρυνθεί ούτε ένα ευρώ. Το πρώτο από αυτά που θ’ αρχίσει να εκτελείται, είναι η ενεργειακή αναβάθμιση του «Πλάτωνα»».

Keywords
Τυχαία Θέματα