Τέλος στα ανοιχτά φαρμακεία τις αργίες με τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ

Κλειστά θα είναι τα φαρμακεία σε όλες τις επίσημες αργίες σύμφωνα με βουλευτική τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιου του υπουργείου Υγείας.

«Τα φαρμακεία απαγορεύεται να λειτουργούν στις κάτωθι αργίες εκάστου έτους, με την επιφύλαξη των διατάξεων περί διανυκτερεύσεων και διημερεύσεων: την 25η Μαρτίου, την Μεγάλη Παρασκευή,

τη Δευτέρα του Πάσχα, την 15η Αυγούστου, την 25η και την 26η Δεκεμβρίου, την 1η Ιανουαρίου, την 6η Ιανουαρίου, την Καθαρά Δευτέρα, την 1η Μαΐου, την 28η Οκτωβρίου και του Αγίου Πνεύματος, την ημέρα εορτής του Πολιούχου Αγίου της πόλης και την ημέρα Απελευθέρωσης της πόλης» αναφέρει η σχετική ρύθμιση.

Ο Θοδωρής Δρίτσας που συνυπογράφει την τροπολογία προανήγγειλε πως το υπουργείο Υγείας θα φέρει σύντομα θεσμικό πλαίσιο ώστε τα φαρμακεία να ενταχθούν στο σύστημα Πρωτοβάθμιας Συστήματος Υγείας. "Δεν είναι δυνατόν να εξοντώνεται ο επιστήμων φαρμακοποιός και να υπάρχουν φαρμακεία-επιχειρήσεις" τόνισε ο κ. Δρίτσας.

Κάνοντας δεκτή την βουλευτική τροπολογία ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός είπε πως υπήρχε μια εμμονή του ΔΝΤ για να είναι ανοικτά τα φαρμακεία ενώ η κυβέρνηση μπορεί πλέον να επιβάλλει νέο πλαίσιο αφουγκραζόμενη τις ανάγκες των φαρμακοποιών και τον κοινωνικό ρόλο του φαρμακείου.

«Είναι ανάγκη των φαρμακοποιών για να ξεκουράζονται και είναι με την σύμφωνη γνώμη τους η τροπολογία. Οι φαρμακοποιοί είχαν δεχτεί απο τους πρώτους τα χτυπήματα των μνημονίων» είπε υποστηρίζοντας πως με την επίμαχη τροπολογία μπαίνει δικλείδα ασφαλείας στο ωράριο λειτουργίας.

Τέλος είπε ότι αναμένεται να οριστεί με υπουργική απόφαση η συμμετοχή των ασφαλισμένων στα γενόσημα φάρμακα.

Keywords
Τυχαία Θέματα