Αιμοδοσία: Η απαράδεκτη προϋπόθεση για να είναι κανείς αιμοδότης

Στη δέσμευση ότι το θεσμικό πλαίσιο για την αιμοδοσία πρέπει να αλλάξει καθώς «τα μέτρα που λαμβάνει η χώρα για την ασφάλεια του μεταγγιζόμενου αίματος, δεν αποσκοπούν σε κανενός είδους διάκριση» προχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του Μέρα 25 Κρίτωνα Αρσένη που κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με το ισχύον πλαίσιο απαγορεύεται να δώσεις αίμα αν έχεις ομοφυλοφιλική σχέση.

Ο κ Αρσένης ζήτησε να αλλάξει το «ερωτηματολόγιο της ντροπής» και να ζητήσει η κυβέρνηση συγγνώμη για αυτούς που δέχθηκαν τόσο καιρό διακρίσεις.

Απαντώντας ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, επεσήμανε ότι η οργάνωση του συστήματος αιμοδοσίας δεν προσφέρεται για πεδίο διεκδίκησης δικαιωμάτων διαφόρων κοινωνικών ομάδων και δεσμεύθηκε πως θα υπάρξει διαδικασία από πλευράς κυβέρνησης να τροποποιηθεί το έντυπο με το σχετικό ερωτηματολόγιο.

Στην επισήμανση ότι συγκεκριμένη κοινωνική ομάδα, ομοφιλόφιλων και φορέων του AIDS τότε ήταν high risk αλλά σήμερα δεν θεωρείται high risk προχώρησε ο προεδρεύων της Ολομέλειας, Νικήτας Κακλαμάνης.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αιμοδοσία, ϋπόθεση,aimodosia, ypothesi