Αυτές είναι οι 4 τροφές που πρέπει να... ξεχάσεις αν έχεις χοληστερίνη

Η υψηλή χοληστερίνη δεν είναι κάτι που μπορεί κανείς να αγνοήσει, καθώς θέτει το άτομο σε υψηλότερο κίνδυνο για καρδιακή προσβολή ή εγκεφαλικό επεισόδιο.

Η χοληστερόλη LDL (λιποπρωτεΐνη χαμηλής πυκνότητας) συσσωρεύεται στις αρτηρίες και σχηματίζει πλάκα, η οποία εμποδίζει τη ροή του αίματος στον εγκέφαλο. Η HDL (λιποπρωτεΐνη υψηλής πυκνότητας) χοληστερόλη συλλαμβάνει την LDL και τη μεταφέρει στο ήπαρ για επεξεργασία, σύμφωνα με την

Dr. Elizabeth Klodas καρδιολόγο και ιδρύτρια της Step One Foods.

«Ως καρδιολόγος που θεραπεύει ασθενείς με υψηλή χοληστερόλη, προσπαθώ πάντα να χρησιμοποιώ πρώτα τη διατροφή ως φάρμακο», λέει η Klodas.

Εδώ είναι οι 4 χειρότερες τροφές για την υψηλή χοληστερόλη που μάς παρουσιάζει η καρδιολόγος και τι τρώει αντ ’αυτού για να διατηρήσει την καρδιά της υγιή.

1. Κόκκινο κρέας

Στην κατηγορία αυτή περιλαμβάνονται μπιφτέκια, παϊδάκια, μπριζόλα και χοιρινές μπριζόλες. Εάν δεν θέλεις, ωστόσο, να κόψεις εντελώς το κόκκινο κρέας, επικεντρώσου σε μικρές ποσότητες άπαχου κρέατος.

Και με τον όρο μικρό, εννοούμε να τρως κόκκινο κρέας το πολύ μία φορά την εβδομάδα.

Όσον αφορά τις εναλλακτικές λύσεις, η Klodas εμφανίζεται γενικά δύσπιστη σχετικά με τα επεξεργασμένα τρόφιμα. Προτίμησε τα ψάρια και τα οστρακοειδή. Οι γαρίδες μπορεί να έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε χοληστερόλη, αλλά εφόσον δεν τις περιχύνεις με βούτυρο, θα σε προμηθεύουν με άφθονη πρωτεΐνη ενώ αφήνουν τη χοληστερόλη στο αίμα σου μόνη.

Διαβάστε τη συνέχεια στο The Issue.

#ΔΙΑΤΡΟΦΗ #ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ #ΧΟΛΗΣΤΕΡΟΛΗ #ΚΡΕΑΣ #ΚΟΚΚΙΝΟ_ΚΡΕΑΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα