Οι ευεργετικές ιδιότητες της κουβέρτας βαρύτητας: Τέλος στην αϋπνία και το στρες χωρίς φάρμακα!

Αυτές οι κουβέρτες θα σε βοηθήσουν να αντιμετωπίσεις την αϋπνία και το στρες χωρίς φάρμακα!

Οι weighted blankets ή κουβέρτες βαρύτητας ξεκίνησαν ως θεραπευτικά εργαλεία, αλλά τώρα έχουν επικρατήσει λόγω των άνετων, ανακουφιστικών ιδιοτήτων τους.

Συχνά συνιστάται να πάρεις μια κουβέρτα περίπου το 10% του συνολικού σου βάρους, γεγονός που τις καθιστά δύσκολες στο καθάρισμα, ακόμη και σε παιδικά μεγέθη. Εάν έχεις μια κουβέρτα βαρύτητας, μπορεί να αναρωτιέσαι πώς να την πλύνεις χωρίς να καταστρέψεις την κουβέρτα ή το πλυντήριο ρούχων σου.

Λίγα λόγια για την κουβέρτα βαρύτητας

Πίσω

από τις ευεργετικές ιδιότητες της κουβέρτας βαρύτητας βρίσκεται η θεραπεία της Βαθειάς Απτικής Πίεσης. Η Βαθειά Απτική Πίεση παρόλο που ακούγεται ως μια σύνθετη έννοια, δεν είναι τίποτα περισσότερο από την εφαρμογή σταθερής και ομοιόμορφης πίεσης σε ολόκληρο το σώμα. Αυτή η πίεση -σύμφωνα με ερευνητές στο Χάρβαρντ και άλλους- προκαλεί στο νευρικό μας σύστημα μια ευεργετική αλλαγή: τη μετάβαση από το συμπαθητικό νευρικό σύστημα στο παρασυμπαθητικό.

Μετά από λίγα λεπτά Βαθειάς Απτικής Πίεσης, οι καρδιακοί παλμοί πέφτουν, το μυαλό σταματάει να «τρέχει», η αναπνοή επιβραδύνεται και το πεπτικό σύστημα μπαίνει ξανά σε πλήρη λειτουργία. Το σώμα έχει ήδη μπει σε κατάσταση ξεκούρασης και αποκατάστασης.

Σύμφωνα με έρευνα που έγινε σε άτομα που πάσχουν από χρόνια αϋπνία, η χρήση της κουβέρτας βαρύτητας επί 4 εβδομάδες είχε τα εξής αποτελέσματα:

Μείωση του χρόνου μέχρι να αποκοιμηθούν. Μεγαλύτερη διάρκεια ύπνου κατά τη διάρκεια της νύχτας. Περισσότερη ενέργεια κατά τη διάρκεια της ημέρας. Μειωμένα συμπτώματα κόπωσης. Μειωμένα επίπεδα άγχους και κατάθλιψης.

Διαβάστε τη συνέχεια στο The Issue.

#ΚΟΥΒΕΡΤΑ #ΑΥΠΝΙΑ #ΦΡΟΝΤΙΔΑ #ΠΛΥΣΙΜΟ #ΣΤΡΕΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα