Γιάννης Οικονόμου για τα μέτρα στήριξης: Θα ανακοινωθούν τις επόμενες 2-3 ημέρες, θα υπάρξει μέριμνα και για τη βενζίνη (βίντεο)

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου αναφέρθηκε σήμερα στη συνάντηση Ερντογάν - Μητσοτάκη καθώς και στις νέες κυβερνητικές παρεμβάσεις για τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

Θεμέλιο για τη βελτίωση του κλίματος μεταξύ Ελλάδας και Toυρκίας χαρακτήρισε ο Γιάννης Οικονόμου τη χθεσινή συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη.

Το απόγευμα και αύριο ο πρωθυπουργός θα επικοινωνήσει με τους πολιτικούς αρχηγούς για να τους ενημερώσει για τα αποτελέσματα

της συνάντησης με τον Ταγίπ Ερντογάν, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας σήμερα, Δευτέρα 14 Μαρτίου 2022, στην προγραμματισμένη ενημέρωση (briefing) των διαπιστευμένων πολιτικών συντακτών και ανταποκριτών ξένου τύπου.

Σημείωσε ότι η συζήτηση με τον Ερντογάν έγινε σε πολύ καλό κλίμα και υπήρξε προσπάθεια για ανάδειξη θετικής ατζέντας, ειδικά στο οικονομικό κομμάτι, χωρίς όμως να γίνει κουβέντα συγκεκριμένα για ενεργειακά θέματα.

Ο κ. Οικονόμου ανέφερε ότι οι δύο ηγέτες συμφώνησαν προς την κατεύθυνση να πέσουν οι τόνοι και επισημάνθηκε το όφελος και για τις δύο πλευρές να υπάρξει σταθερότητα στην ανατολική Μεσόγειο.

«Υπήρξε συναντίληψη για την ανάγκη να πέσουν οι τόνοι της ρητορικής, μιας και στα μεγάλα προβλήματα, τις νέες προκλήσεις και το νέο τοπίο ασφαλείας που διαμορφώνει η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, είναι προς όφελος και των δύο πλευρών να υπάρξει σταθερότητα στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο. Σε μια τέτοια περίοδο, δεν χρειάζεται να προσθέτουμε ζητήματα και εντάσεις», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Προς όφελος όλων είναι να πέσουν οι τόνοι και να συνεργαστούμε στα θέματα όπου μπορεί να υπάρξει συνεργασία. Το ζήτημα είναι να μην προσθέτουμε και να μην συσσωρεύουμε επιπλέον ένταση και προβλήματα.

Ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι ο πρωθυπουργός θα ακολουθήσει κανονικά το υγειονομικό πρωτόκολλο μετά τη νόσηση από κορονοϊό και θα εργάζεται από το σπίτι.

Ξεκαθάρισε δε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ότι η νόσηση του Κ. Μητσοτάκη δεν πηγαίνει πίσω τις αποφάσεις της κυβέρνησης για στήριξη, με οριζόντια αλλά και στοχευμένα μέτρα, νοικοκυριών, αγροτών και επιχειρήσεων, οι οποίες θα ανακοινωθούν μέσα στην εβδομάδα και συγκεκριμένα τις επόμενες 2-3 ημέρες.

«Αυτήν την εβδομάδα -όπως ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης- θα γίνουν συγκεκριμένες ανακοινώσεις για το πλαίσιο στήριξης νοικοκυριών, επιχειρήσεων και αγροτών, προκειμένου να περιορίσουμε, κατά το δυνατόν, τις επιπτώσεις από τις υπέρογκες αυξήσεις και τον πληθωρισμό που χτυπά και την ελληνική οικονομία.

«Παρεμβάσεις που θα δίνουν συνέχεια στην οριζόντια στήριξη»

»Πρόκειται για παρεμβάσεις που θα δίνουν συνέχεια στην οριζόντια στήριξη, αλλά και θα εστιάζουν πρωτίστως σε όσους έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Γίνεται παράλληλα προσπάθεια να σταθούμε στο πλευρό όσο το δυνατόν περισσότερων συμπολιτών μας. Συμπολιτών μας που είναι ευάλωτοι, αλλά και των συμπολιτών μας που παράγουν και βρίσκονται αντιμέτωποι με αυτές τις υπέρμετρες δυσκολίες. Πάντα με σεβασμό στη δημοσιονομική σταθερότητα και τη διασφάλιση της αναπτυξιακής πορείας της χώρας μας», ανέφερε ο κ. Οικονόμου.

Επιβεβαίωσε ότι ανάμεσα στα μέτρα που θα ανακοινωθούν, θα είναι και αυτό που θα αφορά στις αυξήσεις της βενζίνης. «Η κυβέρνηση θα χρησιμοποιήσει κάθε δυνατό εργαλείο και μηχανισμό», υπογράμμισε ο κ. Οικονόμου.

Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση έχει «πλήρη συνείδηση των δυσκολιών» και σημείωσε ότι η κατάσταση θα επιδεινωθεί το επόμενο διάστημα λόγω της επίδρασης που έχουν οι διεθνείς εξελίξεις και στην ελληνική οικονομία.

Ακόμη, ο κ. Οικονόμου είπε ότι είναι εκτός τόπου και χρόνου τα σενάρια εκλογών. Οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, όπως επισήμανε.

Δείτε ζωντανά την τοποθέτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου για όλα τα τρέχοντα θέματα της επικαιρότητας:

Keywords
Τυχαία Θέματα
Live, Γιάννη Οικονόμου,Live, gianni oikonomou