Κορυφώνει τα προεκλογικά... "ανοίγματα" ο Κυριάκος


Η αμφίπλευρη -προς το φιλελεύθερο κέντρο αλλά και την λεγόμενη λαϊκή δεξιά- διεύρυνση της ΝΔ αποτελεί στρατηγική επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος βλέπει σε όλες τις έρευνες της κοινής γνώμης πως το πολιτικό προφίλ, το οποίο έχει οικοδομήσει, έχει απήχηση προς κοινωνικά στρώματα, που είχαν απομακρυνθεί από το κόμμα του τα τελευταία χρόνια. Η ρητορική, που χρησιμοποιεί, είναι απολύτως στοχευμένη και δεν είναι τυχαίο πως επιχειρεί πάντα να συνδυάσει τις φιλελεύθερες επιλογές στην οικονομία με την πολιτική του νόμου και της τάξης, την κατάργηση του άβατου των Εξαρχείων και της προστασίας

των πανεπιστημίων από τους αναρχικούς.

Για την ηγεσία της ΝΔ υπάρχουν πολλά περιθώρια διεύρυνσης και διεμβολισμού κομμάτων, όπως είναι το εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ αλλά και προς τον χώρο που κάλυπταν παλαιότερα οι ΑΝΕΛ, κόμμα που τώρα έχει μετεξελιχθεί -όπως δηλώνουν στην οδό Πειραιώς- σε μια αμιγώς μνημονιακή πολιτική δύναμη, χωρίς σαφή ιδεολογική ταυτότητα.

Όπως τονίζουν στενοί συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη, η στρατηγική αυτή αποτυπώνεται και με τα πρόσωπα, που έχουν ενταχθεί το τελευταίο διάστημα στη ΝΔ. Θυμίζουν την συνεργασία με την. "Δράση" του κ. Θ. Σκυλακάκη και την προχώρηση του βουλευτή, πρώην στελέχους του Ποταμιού, κ. Ι. Φώτηλα. Από την άλλη πλευρά, η ανάδειξη του κ. Α. Γεωργιάδη στην θέση του αντιπροέδρου και η πλήρης αξιοποίηση του κ. Μ. Βορίδη, εκτιμάται πως καλύπτει επαρκώς τους ψηφοφόρους που κινούνται στα... δεξιά του κόμματος. Στο πλαίσιο των ανοιγμάτων προς όλες τις τάσεις του κόμματος εντάσσεται και η επανδραστηριοποίηση του πρώην υπουργού κ. Ευρ. Στυλιανίδη, ο οποίος συναντήθηκε πριν από λίγες ημέρες με τον πρόεδρο της ΝΔ. Σύμφωνα με πληροφορίες του pagenews.gr, ενήμεροι για την προσπάθεια αμφίπλευρης διεύρυνσης που καταβάλει ο κ. Μητσοτάκης, είναι και οι δυο πρώην πρωθυπουργοί κ.κ. Καραμανλής και Σαμαράς.

Ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος θα μιλήσει το μεσημέρι στην συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής του κόμματος του, εκτιμά ότι η χώρα βρίσκεται ήδη σε προεκλογική περίοδο και αυτό θα το τονίσει και σήμερα. Όλες οι πληροφορίες που φτάνουν στο κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, εμφανίζουν τους δανειστές αμετακίνητους ως προς τα αιτήματα τους προς την Αθήνα και την κυβέρνηση αδύναμη να ψηφίσει καταρχήν και να υλοποιήσει στην συνέχεια τα συγκεκριμένα μέτρα ( μείωση αφορολόγητου, μείωση προσωπικής διαφοράς στις συντάξεις , κατάργηση φοροαπαλλαγών κ.λ.π. ).

Χρονικά, πιστεύουν ότι οι αποφάσεις θα ληφθούν μετά το αυριανό Eurogroup, όπου η τρόικα θα ενημερώσει επισήμως τον κ. Τσακαλώτο για τις κινήσεις, που πρέπει να γίνουν από την πλευρά της Ελλάδας, σι ώστε να ολοκληρωθεί μέχρι τις 20 Φεβρουάριου η δεύτερη αξιολόγηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα