Έρχεται "μαύρη Τρίτη" για τη Γαλλία

15:55 2/4/2018 - Πηγή: Pagenews

Απεργία μαζική και μακράς διαρκείας στους σιδηροδρόμους, νέα αναστάτωση στις πτήσεις της Air France: η Γαλλία προετοιμάζεται για μια «μαύρη Τρίτη» στις μεταφορές, την ώρα που αυξάνεται η κοινωνική δυσαρέσκεια για τις μεταρρυθμίσεις του προέδρου Μακρόν.

Έπειτα από πολλές ημέρες κινητοποίησης που ήταν άλλοτε επιτυχημένη άλλοτε όχι, η απεργία

των σιδηροδρομικών γίνεται τώρα διαρκείας, με ρυθμό δύο ημερών στις πέντε μέχρι τα τέλη Ιουνίου, και δημιουργεί τη μεγαλύτερη πρόκληση για τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν από την άνοδό του στην εξουσία τον Μάιο 2017.

Τα συνδικάτα της δημόσιας επιχείρησης σιδηροδρόμων SNCF διαμαρτύρονται για την κατάργηση των προσλήψεων με ειδικό καθεστώς, για τον τρόπο που ανοίγει ο τομέας στον ανταγωνισμό, καθώς και για τη μετατροπή της SNCF σε ανώνυμη εταιρεία, γεγονός που ανοίγει σύμφωνα μ' αυτούς τον δρόμο για μια μελλοντική ιδιωτικοποίηση, κάτι που αρνείται η κυβέρνηση.

Το σχέδιο μεταρρύθμισης «έχει στόχο να καταστρέψει τη δημόσια σιδηροδρομική υπηρεσία από καθαρό ιδεολογικό δογματισμό» και «δεν θα λύσει το ζήτημα του χρέους ούτε αυτό των δυσλειτουργιών», υποστηρίζουν τα συνδικάτα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κρας τεστ για τον Μακρόν η απεργία των σιδηροδρομικών

Συνελήφθη ο πεθερός της Πίπα Μίντλετον για βιασμό ανηλίκων στη Γαλλία

Παρί Σεν Ζερμέν: Πρώτος στόχος για τον πάγκο ο Τούχελ

Βιβλίο "βόμβα" για Παρί: Το κάπνισμα στα αποδυτήρια και η μεσολάβηση Σαρκοζί για Νεϊμάρ

Keywords
Τυχαία Θέματα