Εφοριακοί ανεβαίνουν στο σανίδι και γίνονται ηθοποιοί!

Εφοριακοί ανεβαίνουν στο σανίδι και γίνονται ηθοποιοί!02.04.2018Πρόσωπα

Μπορεί την ημέρα να είναι οι «κακοί» της υπόθεσης, το βράδυ όμως μεταμορφώνονται σε «Ευ(φ)ορία»

Το πρωί βεβαιώνουν πρόστιμα και εισπράττουν φόρους, το βράδυ, όπως αναφέρουν στη «δημοκρατία», εισπράττουν χαμόγελα, χειροκροτήματα και ευχές. Ο λόγος για τον Σύλλογο Εφοριακών Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής και Κιλκίς και συγκεκριμένα για τη θεατρική ομάδα που έχουν συστήσει. Οταν δεν βρίσκονται στο γραφείο ή στο γκισέ

της υπηρεσίας τους, ανεβαίνουν στο σανίδι και πρωταγωνιστούν σε θεατρικές παραστάσεις.

Η θεατρική ομάδα του πολιτιστικού τμήματος του Συλλόγου Εφοριακών ονομάζεται... Ευ(φ)ορία. Και μπορεί στο άκουσμα της λέξης τούς περισσότερους να τους λούζει κρύος ιδρώτας, στην περίπτωση όμως των εφοριακών της Κεντρικής Μακεδονίας συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο: Οι πολίτες πληρώνουν για να τους θαυμάσουν.

Η Ευ(φ)ορία ιδρύθηκε πριν από οκτώ χρόνια και απαρτίζεται από 12 άτομα. «Οι θεατρικές παραστάσεις είναι ένα κομμάτι των δράσεων που πραγματοποιεί το πολιτιστικό μας τμήμα» αναφέρει στη «δημοκρατία» ο πρόεδρος του Συλλόγου Εφοριακών Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής και Κιλκίς Μιχάλης Κούπκας.

Οπως τονίζει, η θεατρική ομάδα έχει τα τελευταία έξι χρόνια σταθερή συνεργασία με το Θέατρο Σοφούλη, που τους εμπιστεύεται και αναλαμβάνει τη σκηνοθεσία και την παραγωγή των παραστάσεών τους. «Οι πρόβες γίνονται τις ώρες που έχουμε ελεύθερες ώρες και τα Σαββατοκύριακα» συμπληρώνει.

Οι ρόλοι που τα μέλη της Ευ(φ)ορίας έχουν υποδυθεί είναι πολλοί. Εχουν παίξει δράμα, κωμωδία, μαύρη κωμωδία, αστυνομικά έργα. Η τελευταία παράσταση που ανεβάζουν είναι η αστυνομική κωμωδία «Black out». Οι πρωταγωνιστές του έργου αναζητούν στοιχεία για να απαντήσουν στο ερώτημα «Τι έγινε όταν έσβησαν τα φώτα στην έπαυλη των Γουίκενχαμ». Ενα δείπνο με πολλούς καλεσμένους, ένας αστυνομικός και η βοηθός του, ένα μυστηριώδες σημείωμα που ανακοινώνει ένα φόνο που πρόκειται να γίνει και ξαφνικά ένα μπλακάουτ και όλα αλλάζουν! Ολοι γίνονται ύποπτοι φόνου...

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέρος των εσόδων από τις παραστάσεις που ανεβάζουν οι συγκεκριμένοι δημόσιοι υπάλληλοι διατίθεται σε φορείς και σωματεία με πλούσια φιλανθρωπική δράση. Εκτός των παραστάσεων ο σύλλογος διοργανώνει δεκάδες άλλες πολιτιστικές και αθλητικές δράσεις, περιπάτους σε βουνά, εκδρομές, αλλά και συναυλίες στις οποίες οι τραγουδιστές είναι επίσης εφοριακοί.

Β. Στολάκης

Keywords
Τυχαία Θέματα