Χιονοστιβάδα σάρωσε χιονοδρομικό στις Γαλλικές Αλπεις -Δεν υπάρχουν θύματα λένε οι αρχές (pics+vid)

13:20 7/3/2017 - Πηγή: Pagenews

Αρχικά διατυπώθηκαν φόβοι για πολλά θύματα από την χιονοστιβάδα που χτύπησε πίστα χιονοδρομικού κέντρου στις Γαλλικές Αλπεις, εγκλωβίζοντας δεκάδες σκιέρ. Ωστόσο, οι διασώστες που έσπευσαν στο σημείο διαβεβαιώνουν τώρα ότι δεν υπάρχουν θύματα.

Οπως αναφέρουν γαλλικά και ιταλικά ΜΜΕ παγιδευμένοι φέρονται να είναι τουλάχιστον 12 άνθρωποι οι οποίοι εκείνη τη στιγμή βρίσκονταν στην πίστα Carline του κέντρου Tignes, περίπου στις 10 το πρωί, τοπική

ώρα.

Η γαλλική εφημερίδα L'Express αναφέρει ότι η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν σκιέρ παγιδευμένοι στο χιόνι, ενώ η παρουσία εξοπλισμού σκι στην πίστα δείχνει ότι υπάρχουν θύματα, σύμφωνα με την αστυνομία, όπως αναφέρει το γαλλικό δίκτυο BFMTV.

Στο σημείο έσπευσαν σωστικά συνεργεία, με ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους, ενώ αυτή την ώρα εκκενώνεται το θέρετρο, που έκλεισε αμέσως μετά το συμβάν.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η χιονοστιβάδα ήταν «ιδιαίτερα βίαιη», ενώ όπως προσθέτει η βρετανική Daily Mail, το θέρετρο είναι ιδιαίτερα αγαπητό και σε πολλούς Βρετανούς λάτρεις του σκι.

Η ίδια εφημερίδα επικαλείται εργαζόμενο στις υπηρεσίες διάσωσης που δήλωσε ότι «εκατοντάδες σκιέρ βρίσκονταν στο θέρετρο την στιγμή που το χτύπησε η χιονοστιβάδα» και πως «υπήρχαν προειδοποιήσεις για χιονοστιβάδα».

Στο ίδιο θέρετρο, στα μέσα Φλεβάρη, τέσσερις άνθρωποι είχαν χάσει την ζωή τους όταν καταπλακώθηκαν από χιονοστιβάδα σε περιοχή εκτός πίστας.

Des skieurs descendent de la piste. Une dameuse ferme la voie. #Tignes pic.twitter.com/meg8G7vZlD

— Raphael LEGENDRE (@LEGENRA) March 7, 2017

#BREAKING: Pictures of the scene ib #Tignes, French Alps pic.twitter.com/nUUXlVY0CS

— Amichai Stein (@AmichaiStein1) March 7, 2017

Keywords
Τυχαία Θέματα