Γ.Στασινόπουλος: «Αλλεργία» αριστεράς-Περιφερειάρχη στις δημοκρατικές διαδικασίες

13:19 7/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

«Ξανακτύπησε» ο περιφερειακός σύμβουλος Ζακύνθου και μέλος του συνδυασμού «Νέα Ιόνιος Πολιτεία» (της μείζονος αντιπολίτευσης στο περιφερειακό συμβούλιο Ιονίων Νήσων), Γιώργος Στασινόπουλος, επισημαίνοντας, με ανακοίνωσή του, πως, «είναι προφανές ότι οι δημοκρατικές διαδικασίας προκαλούν αλλεργία στην αριστερά, κάτι, που, ο Περιφερειάρχης κ.Γαλιατσάτος, φρόντισε να το επιβεβαιώσει».

Σύμφωνα, με τον κ.Στασινόπουλο, «αγνοώντας, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, τον ‘’Καλλικράτη’’, που στο άρθρο 165, προβλέπει σαφέστατα την ημερομηνία και τον τρόπο εκλογής προεδρείου του περιφερειακού συμβουλίου,

δεν έπραξε αναίτια, αυτό που όλες οι περιφέρειες και οι δήμοι της χώρας, πραγματοποίησαν». Όπως υποστηρίζει, «σίγουρα αυτή η πρωτοφανής ενέργεια, αποτελεί παράβαση καθήκοντος και οι πράξεις του περιφερειακού συμβουλίου, τίθενται από δω και πέρα υπό αμφισβήτηση».
Προσθέτει, δε, πως, «η παραβίαση των νόμων και των κανονισμών είναι ανεπίτρεπτη, προσβάλει την δημοκρατία και υποβαθμίζει τον βαθμό της περιφερειακής αυτοδιοίκησης».

Να σημειωθεί, ότι, όπως «ανεπίσημα» έχει ενημερωθεί η ΕΡΤ Ζακύνθου, το ερχόμενο Σάββατο, στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Ιονίων Νήσων στην Κέρκυρα, μαζί με κάποια θέματα που θα συζητηθούν από το σώμα, θα γίνουν και εκλογές για νέο προεδρείο, επίσης, για τις επιτροπές της περιφέρειας (π.χ. οικονομική), καθώς και αλλαγές θεματικών αντιπεριφερειαρχών, ενώ επίσημη ανακοίνωση, μέχρι τώρα, τουλάχιστον, υπάρχει μόνο για την ειδική συνεδρίαση της Κυριακής, κατά την οποία, θα παρουσιαστεί ο απολογισμός των πεπραγμένων της περιφερειακής αρχής.

Keywords
Τυχαία Θέματα