Υπόθεση Γιακουμάκη: Τι κατέθεσε μάρτυρας «κλειδί» για τα βασανιστήρια του φοιτητή

Συνεχίζεται η δίκη για την πολύκροτη υπόθεση του θανάτου του σπουδαστή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, Βαγγέλη Γιακουμάκη. Η δίκη ξεκίνησε τη Δευτέρα στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ιωαννίνων.

Σύμφωνα με πληροφορίες,το μεσημέρι της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε εξέταση μαρτύρων, ενώ προσήλθαν κανονικά στο δικαστικό μέγαρο οι δύο μάρτυρες για τους οποίους χθες είχε διαταχθεί η βίαιη προσαγωγή τους καθώς ήταν απόντες.

Σημειώνεται πως προκλήθηκε και μία μικρή ένταση εντός του δικαστηρίου, με τους συνηγόρους υπεράσπισης των κατηγορουμένων να διατυπώνουν αίτημα εξαίρεσης του εισαγγελέα

με αφορμή το γεγονός ότι σε μια αποστροφή του λόγου του εξέφρασε την πεποίθηση ότι αν ο άτυχος Βαγγέλης μπορούσε να υπερασπιστεί τον εαυτό του, πιθανώς τώρα να ήταν ζωντανός, διατύπωση που φαίνεται πως προκάλεσε αντιδράσεις στους συνηγόρους υπεράσπισης.

Ο εισαγγελέας φαίνεται να ανακάλεσε, κι έτσι οι συνήγοροι υπεράσπισης προέβησαν σε άρση του αιτήματος.

Την ίδια ώρα, ένας μάρτυρας «καταπέλτης», αποκάλυψε τις μαρτυρικές ώρες που φαίνεται να περνούσε ο νεαρός φοιτητής εντός της σχολής, με «άγρια καψόνια» από τους συμφοιτητές του, που περιελάμβαναν ρίψη αντικειμένων πάνω του και κλειδώματα στο μπάνιο.

Συγκεκριμένα, ο μάρτυρας φέρεται να παρέθεσε στο δικαστήριο πως ο ίδιος ο Βαγγέλης του είχε παραδεχτεί πως υπέφερε και αρχικώς είχε νιώσει ανακούφιση όταν κατάφερε να αλλάξει υπνοδωμάτιο και να μην κοιμάται στον ίδιο χώρο με αυτά τα άτομα.

Παράλληλα, ένας άλλος μάρτυρας φαίνεται πως έπεσε σε αντιφάσεις, προκαλώντας μάλιστα την έντονη δυσφορία του συνηγόρου υπεράσπισης.

«Τι δικάζουν σήμερα; Tις λέξεις; ( Αν αυτά που υπέφερε ήταν λίγα ή πολλά;)», διερωτήθηκε ο πατέρας του Βαγγέλη Γιακουμάκη, ψάχνοντας νόημα και εκφράζοντας τον πόνο και την αγανάκτηση του για τον άδικο χαμό του γιου του.

Keywords
Τυχαία Θέματα