Υπερψηφίστηκε η τροπολογία με τα αναδρομικά για τα ειδικά μισθολόγια

Ψηφίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής από όλα τα κόμματα, πλην της Χρυσής Αυγής που δήλωσε «παρών», η τροπολογία που προβλέπει την εφάπαξ καταβολή αναδρομικών σε ένστολους, δικαστικούς, πανεπιστημιακούς, γιατρούς ΕΣΥ και μέλη των Κρατικών Ορχηστρών και της Λυρικής Σκηνής.

Η τροπολογία είχε κατατεθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, για την ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία της κοινοτικής οδηγίας για τις ελάχιστες προϋποθέσεις

για προαγωγή κινητικότητας εργαζομένων μεταξύ των κρατών μελών με τη βελτίωση απόκτησης και διατήρησης δικαιωμάτων συμπληρωματικής συνταξιοδότησης.

Η ρύθμιση αφορά στα ποσά που θα πάρουν με τη μισθοδοσία Δεκεμβρίου οι δικαιούχοι κυμαίνονται από 1.400 ευρώ μέχρι και πάνω από 2.000 ευρώ.

Μετά την ψήφιση της τροπολογίας θα ακολουθήσει η έκδοση των σχετικών υπουργικών αποφάσεων με τις οποίες θα καθορίζονται οι λεπτομέρειες για την επιστροφή ποσού 1,4 δισ. ευρώ, το οποίο μετά τις κρατήσεις διαμορφώνεται σε καθαρή βάση στα 820 εκατ. ευρώ και βαρύνει τον φετινό προϋπολογισμό.

Ένταση με το «καλημέρα»

Ένταση με το «καλημέρα» δημιουργήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής. Οι τόνοι ανέβηκαν από την αρχή της συζήτησης από ΝΔ και ΔΗΣΥ, ενώ πολύ «σκληρή» ήταν και η γλώσσα που χρησιμοποίησε ο έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος εξαπέλυσε κατά μέτωπο επίθεση κατά της ΝΔ και του επικεφαλής της, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ακόμη, πολλά ήταν τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου τα οποία πήραν τον λόγο, με κοινή συνιστώσα των δηλώσεων τους ότι η απόδοση των αναδρομικών στα ειδικά μισθολόγια αποτελεί «πολιτική επιλογή».

Keywords
Τυχαία Θέματα