Συγκλονίζουν οι περιγραφές των «Αγριόχοιρων»: Φοβόμουν ότι δεν θα επέστρεφα σπίτι μου (video)

Εξιτήριο από το νοσοκομείο πήραν σήμερα τα 12 παιδιά και ο προπονητής τουςΣυγκλονιστικές οι μαρτυρίες κατά τη διάρκεια της συνέντευξης του Τύπου«Πίναμε νερό μόνο από τους σταλακτίτες»Τι είπε ο προπονητής τους για την περιπέτεια που έζησανΤα παιδιά μαζί με τον προπονητή τους επιστρέφουν απόψε στα σπίτια τουςΧαμόγελα και ανακούφιση αποτυπώθηκαν στα πρόσωπά τουςΌλοι φορούσαν τις εμφανίσεις της ομάδας τους, των «Αγριόχοιρων»

Τις πρώτες στιγμές ελευθερίας τους ζουν από σήμερα τα δώδεκα παιδιά και ο προπονητής τους, οι οποίοι διασώθηκαν από το πλημμυρισμένο σπήλαιο της βόρειας Ταϊλάνδης, έπειτα από

πολλές ημέρες εγκλωβισμού.

Αναλυτικότερα, τα δώδεκα παιδιά βγήκαν σήμερα, Τετάρτη, από το νοσοκομείο της επαρχίας Τσιάνγκ Ράι για τη συγκλονιστική συνέντευξη Τύπου όπου παραχώρησαν και περιέγραψαν πώς κατάφεραν να επιβιώσουν, όντας εγκλωβισμένα στο σπήλαιο χωρίς νερό και φαγητό.

Λίγη ώρα αφού πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο, τα παιδιά και ο προπονητής τους μεταφέρθηκαν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο για την συνέντευξη Τύπου. Η χαρά και η ανακούφιση φαινόταν στο πρόσωπό τους, ενώ όλοι φορούσαν τις εμφανίσεις της ομάδας τους, των «Αγριόχοιρων».

The 12 members of a youth soccer team and their coach who spent more than two weeks trapped underground in a flooded cave network in northern Thailand have been discharged from hospital https://t.co/sI4vRfJWGX pic.twitter.com/KDqT7Mkvth

CNN (@CNN) 18 Ιουλίου 2018

Τα αγόρια, ηλικίας 11 με 16 ετών και ο 25χρονος προπονητής τους, απεγκλωβίστηκαν χάρις σε μια επιχείρηση διάσωσης στην οποία συμμετείχαν εθελοντές και σπηλαιοδύτες όχι μόνο από την Ταϊλάνδη αλλά και από ολόκληρο τον κόσμο.

Τα 12 παιδιά έχουν πάρει κατά μέσον όρο τρία κιλά μετά την περιπέτειά τους, ενώ τα αποτελέσματα των αιματολογικών εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκαν ήταν καλά , σύμφωνα με τον διευθυντή του νοσοκομείου όπου νοσηλεύονταν και από το οποίο έλαβαν πριν από λίγο εξιτήριο.

Τα παιδιά περιγράφουν την περιπέτειά τους – «Πίναμε νερό μόνο από τους σταλακτίτες»

Τα περισσότερα από τα δώδεκα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας που παρέμειναν εγκλωβισμένα μαζί με τον 25χρονο προπονητή τους επί 17 ημέρες μέσα σε πλημμυρισμένο σπήλαιο της βόρειας Ταϊλάνδης και απεγκλωβίστηκαν πριν από λίγες ημέρες, γνώριζαν κολύμπι–άλλα περισσότερο και άλλα λιγότερο, όπως είπε πριν από λίγο ο προπονητής τους στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ο ίδιος επισήμανε ότι «Οι Αγριόχοιροι» δεν είχαν μαζί τους τρόφιμα μέσα στο σπήλαιο.

Ένα από τα διασωθέντα παιδιά, ο 14χρονος Αντούλ Σαμ-Ον, ο οποίος είναι εκείνος που απάντησε στα αγγλικά στους βρετανούς διασώστες που εντόπισαν την ομάδα, περιέγραψε το θαύμα της διάσωσής τους.

«Φοβόμουν ότι δεν θα επέστρεφα στο σπίτι μου, ότι θα με μάλωνε η μητέρα μου», είπε ένα άλλο παιδί.

«Πίναμε νερό μόνο από τους σταλακτίτες», είπε από την πλευρά του ο 15χρονος Πορντσάι Καμλουάν διευκρινίζοντας ότι επί εννέα ημέρες τα παιδιά και ο προπονητής τους δεν έτρωγαν τίποτα και έπιναν το νερό της βροχής.

Θα χειροτονηθούν βουδιστές μοναχοί στη μνήμη του δύτη που έχασε τη ζωή του

Η δύναμη ή αντίθετα η αδυναμία των παιδιών δεν καθόρισε τη σειρά με την οποία βγήκαν από το σπήλαιο τα 12 παιδιά, είπε ο προπονητής του.

Σύμφωνα με τον προπονητή τους, τα παιδιά θα χειροτονηθούν βουδιστές μοναχοί στη μνήμη του πρώην δύτη της Επίλεκτης Μονάδας SEAL του Ναυτικού της Ταϊλάνδης, ο οποίος έχασε τη ζωή του στη διάρκεια της επιχείρησης διάσωσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα