Ρώσοι πράκτορες επιχείρησαν να χρηματίσουν βουλευτές των ΑΝΕΛ – Ένα εκατ. ευρώ η «ταρίφα»

Νέες αποκαλύψεις για τις καταγγελίες «βόμβα» που έκανε προ ολίγων ημερών ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ ότι φιλορώσοι έλληνες επιχειρηματίες προέβησαν σε χρηματισμούς σκοπιανών πολιτών για να «διαπράξουν βίαιες ενέργειες» ενόψει του κρίσιμου δημοψηφίσματος, φέρνει στο φως η εφημερίδα «Kontra News».

Αναλυτικότερα, όπως μεταδίδει η εφημερίδα «Kontra

News» ένα εκατομμύριο ευρώ για κάθε «αποστάτη» βουλευτή ήταν η ταρίφα του ρωσικού λόμπι που επιχείρησε να αποσταθεροποιήσει την κυβέρνηση με στρατηγικό στόχο την ακύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, όπως προκύπτει από υποκλοπές που διενήργησαν οι
μυστικές υπηρεσίες το διευθυντήριο επιχειρηματικών και εκκλησιαστικών παραγόντων που έστησε την επιχείρηση εκτός από εκβιαστικά διλήμματα που έθετε σε βουλευτές, προσέφερε και τεράστια οικονομικά ανταλλάγματα.

Μάλιστα, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα, με συντονισμένες ενέργειες επιχειρήθηκε η εξαγορά τριών βουλευτών των ΑΝΕΛ.

Τι έκανε τους ρώσους κατασκόπους να υποχωρήσουν με σπασμωδικές κινήσεις

Ειδικότερα, όταν έπεσε στην αντίληψη των ρώσων κατασκόπων ότι όλες οι κινήσεις
τους καταγράφονταν από τις Μυστικές Υπηρεσίες ακύρωσαν την επιχείρηση για να μην «κάψουν» ολοκληρωτικά το ρωσικό λόμπι στην Ελλάδα.

Οι επιχειρηματίες και οι εκκλησιαστικοί παράγοντες λοιπόν ακύρωσαν τα ραντεβού με τους τρεις βουλευτές των ΑΝΕΛ ενώ άρχισαν να καταστρέφουν επιβαρυντικά στοιχεία τα οποία μπορούσαν να τεκμηριώσουν τη συνομωσία.

Ως δια μαγείας διεκόπη και κάθε επικοινωνία με τα ιδρύματα και τους πρόθυμους Μητροπολίτες και ηγουμένους, οι οποίοι χρησιμοποιήθηκαν ως όχημα τόσο για την οργάνωση των συνάξεων όσο και για το «μαρκάρισμα» των βουλευτών των ΑΝΕΛ που επρόκειτο να ανεξαρτητοποιηθούν.

Τρανταχτά τα στοιχεία της εμπλοκής δεκάδων παραγόντων

Βέβαια, οι τηλεφωνικές υποκλοπές αλλά και οι πληροφορίες που άντλησαν από εμπλεκόμενα πρόσωπα τα κλιμάκια της ΕΥΠ και της CIA, μπορούν να δρομολογήσουν διαδικασίες για ποινικές διώξεις σε βάρος δεκάδων παραγόντων.

Άλλωστε, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Kontra News», η διαδρομή του χρήματος έχει καταγραφεί με απόλυτη ακρίβεια μέσα από τις τριγωνικές συναλλαγές Μόσχας-Λευκωσίας-Αθήνας διαφόρων εταιρειών που είχαν στηθεί για τις ανάγκες του σχεδίου διείσδυσης.

Η εμπλοκή τεσσάρων επιχειρηματικών παραγόντων που συνδέονται με το ρωσικό λόμπι στη διακίνηση μαύρου χρήματος τεκμηριώνεται με απόλυτο τρόπο, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, όπως επίσης και το «πάρτι» που στήθηκε με τη χρηματοδότηση διαφόρων Μητροπολιτών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ίδιο δίκτυο διακίνησε «μαύρο» χρήμα για τις ανάγκες των συγκεντρώσεων και στα Σκόπια που είχαν στόχο την αποδόμηση του σκοπιανού πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ. Πρόκειται για επιχειρηματίες ελληνικής καταγωγής που κινούνται με άνεση στη γειτονική χώρα και έχουν δυνατότητες μεταφοράς κεφαλαίων χωρίς να κινούν υποψίες.

Οι αμερικανικές και οι ελληνικές μυστικές υπηρεσίες που συνεχίζουν την έρευνα για το ρωσικό σχέδιο αποσταθεροποίησης θεωρούν ότι η επιχείρηση εξαγοράς βουλευτών έχει «παγώσει».

ΠΗΓΗ: Kontra News

Keywords
Τυχαία Θέματα