Καμία ελευθερία λόγου στην Τουρκία – Με φυλακή απειλείται ο Κιλιτσντάρογλου λόγω ενός σκίτσου (εικόνα)

Ακόμη και με φυλάκιση κινδυνεύει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Τουρκίας, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, καθώς ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ένα σατιρικό σκίτσο το οποίο απεικονίζει τον τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ως… καμηλοπάρδαλη.

Αναλυτικότερα, όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ, έχει ήδη διαταχθεί εισαγγελική έρευνα από τις τουρκικές Αρχές.

Αυτό σημαίνει

ότι ο Γενικός Εισαγγελέας μπορεί να ζητήσει την άρση της ασυλίας του Κιλιτσντάρογλου. Αν συμβεί αυτό, τότε ο αρχηγός του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος μπορεί να βρεθεί στην φυλακή μέχρι να οριστεί η δίκη του.

«Θα ανεχθείς την κριτική και το χιούμορ! Δεν μπορείς να το αποφύγεις στέλνοντάς με στην φυλακή», είναι το αιχμηρό σχόλιο του Κιλιτσντάρογλου, το οποίο συνοδεύει το επίμαχο σκιτσο.

Eleştiriye ve mizaha tahammül edeceksin, etmelisin! Hapse atarak eleştirinin ve mizahın önüne geçemezsin. pic.twitter.com/D30J2cHsa6

— Kemal Kılıçdaroğlu (@kilicdarogluk) 17 Ιουλίου 2018

Τέλος, πρέπει να σημειωθεί ότι το εν λόγω σκίτσο μπορεί να είναι επίκαιρο ακόμη και σήμερα, αλλά μετράει ήδη 13 χρόνια ζωής. Είχε αρχικά δημοσιευθεί από ένα σατιρικό περιοδικό πριν 13 χρόνια, γεγονός που είχε ωθήσει τον τότε πρωθυπουργό Ερντογάν να καταθέσει αγωγή για δυσφήμηση. Ωστόσο δικαστήριο της Άγκυρας είχε απορρίψει την υπόθεση, επικαλούμενο την ελευθερία του λόγου.

Keywords
Τυχαία Θέματα