Τρόμος από την επιδημία κοροναϊού – Στους 259 πλέον οι νεκροί στην Κίνα

Κατά 46 αυξήθηκε το σύνολο των ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας της επιδημίας ιογενούς πνευμονίας που προκαλεί ο νέος κοροναϊός στην Κίνα, φτάνοντας στους 259 τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 31ης Ιανουαρίου.

Τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κοροναϊού το προηγούμενο εικοσιτετράωρο ανήλθαν σε 2.102, γεγονός που αυξάνει το σύνολο των ασθενών σε 11.791, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Τον νέο αριθμό μετέδωσε το δημόσιο κινεζικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV

επικαλούμενο δεδομένα της Εθνικής Επιτροπής Υγείας.

Κατά τα στοιχεία των κινεζικών κεντρικών υγειονομικών αρχών, τους 45 από τους 46 νέους νεκρούς θρηνεί η επαρχία Χουμπέι και άλλον έναν ο δήμος της Τσονγκτσίνγκ.

Σε καραντίνα τρεις Έλληνες στην κινεζική επαρχία Χουμπέι

Τρεις Έλληνες βρίσκονται σε καραντίνα στην κινεζική επαρχία Χουμπέι, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.

Κατά τις ίδιες πηγές, είναι καλά στην υγεία τους και σε διαρκή επικοινωνία με την ελληνική πρεσβεία στο Πεκίνο, ενώ παράλληλα το υπουργείο Εξωτερικών είναι σε συντονισμό με τις αρμόδιες ευρωπαϊκές αρχές προκειμένου να επαναπατριστούν το συντομότερο δυνατόν.

Κικίλιας: Ο ιός θα έρθει κάποια στιγμή και στη χώρα μας

«Ο ιός κάποια στιγμή μπορεί να έρθει και στη χώρα μας»

Μετά τη συνάντηση του με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Βασίλης Κικίλιας δήλωσε ότι «ως υπουργείο Υγείας και Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας, έχουμε κάνει όλα αυτά τα οποία πρέπει προκειμένου η χώρα να είναι προετοιμασμένη, με βάση αυτά που δηλώνει και επικαιροποιεί κάθε μέρα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Αυτό που έχω να συστήσω ως υπουργός Υγείας είναι ψυχραιμία, πιστή εφαρμογή των οδηγιών που έχουν δοθεί προς όλες τις πλευρές και να παρακαλέσω επίσης για εγκράτεια σε σχέση με τη μετάδοση των ειδήσεων που έχουν να κάνουν με τον ιό».

Πρόσθεσε επίσης ότι η χώρα είναι προετοιμασμένη και θωρακισμένη. «Εξηγήσαμε πολύ ειλικρινά μέσω των επαγγελματιών υγείας και των ειδικών λοιμοξιολόγων, ότι όπως ο ιός έχει πάει σε πολλές άλλες χώρες, μπορεί κάποια στιγμή να έρθει και στη χώρα μας. Δεν υπάρχει λόγος πανικού. Υπάρχει εγρήγορση και σχέδιο και αυτό εφαρμόζουμε πιστά» είπε ο υπουργός.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ΜΠΕ)

Πηγή: Τρόμος από την επιδημία κοροναϊού – Στους 259 πλέον οι νεκροί στην Κίνα - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα