Μεσαίωνας με υπουργική βούλα – Το υπουργείο Παιδείας κάλεσε τους μαθητές σε εκδήλωση παραθρησκευτικής οργάνωσης

Η γιορτή των Τριών Ιεραρχών έγινε η αφορμή για αρκετά κρούσματα ρατσιστικού και ομοφοβικού μίσους εκ μέρους μερίδας του κλήρου, αλλά το υπουργείο Παιδείας μάλλον ήθελε και άλλο.

Έτσι, η αρμόδια υπουργός Νίκη Κεραμέως απέστειλε έγγραφο στα σχολεία ενημερώνοντας για την εκδήλωση με τίτλο «Σύγχρονη Παιδεία και Ελληνορθόδοξη Παράδοση» την οποία διοργανώνει η Πανελλήνια Ένωση Γονέων «Η Χριστιανική

Αγωγή», την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου.

Η πρόσκληση προκάλεσε σάλο και έτσι η κα. Κεραμέως την ακύρωσε άρον άρον…

Το έγγραφο του υπουργείου Παιδείας που καλεί στην εκδήλωση της Χριστιανικής Αγωγής:

«Σας ενημερώνουμε ότι η Πανελλήνια Ένωση Γονέων “Η ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ” διοργανώνει την ημερίδα “Σύγχρονη Παιδεία και Ελληνορθόδοξη Παράδοση” που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 09 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 5:00 μ.μ., στο Ξενοδοχείο Caravel (Λ. Βασιλέως Αλεξάνδρου 2, Αθήνα, METRO, Σταθμός «Ευαγγελισμός»).

Η Πανελλήνια Ένωση Γονέων “Η ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ” προσκαλεί τα 15μελή Μαθητικά Συμβούλια Λυκείων της Περιφέρειας Αττικής να συμμετάσχουν στην ημερίδα με ηλεκτρονικές απαντήσεις στο θέμα: «ΜΑΘΗΤΕΣ ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ».

Οι προτάσεις τους πρέπει να σταλούν ηλεκτρονικά στην ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected] (Υπεύθυνος επικοινωνίας: π. Βασίλειος Κοκολάκης) έως 30 Ιανουαρίου 2020. Οι καλύτερες θα διαβαστούν στην ημερίδα από εκπροσώπους των 15μελών, εφόσον το επιθυμούν.

(…)

Παρακαλούμε για την ενημέρωση όλων εκπαιδευτικών Π.Ε. και Δ.Ε. των σχολικών μονάδων αρμοδιότητάς σας, καθώς και των μαθητών/τριών των 15μελών Μαθητικών Συμβουλίων Λυκείων της Περιφέρειας Αττικής. Τέλος, σημειώνεται ότι η μετακίνηση και η συμμετοχή των σχολικών μονάδων στην εν λόγω ημερίδα θα γίνει χωρίς δαπάνη για το Δημόσιο».

Ποια είναι όμως η  Πανελλήνια Ένωση Γονέων «Η ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ»;

Πρόκειται για παραθρησκευτική οργάνωση που συμμετείχε, μαζί με άλλες, στη καμπάνια με τις αφίσες κατά των αμβλώσεων στο Μετρό, ενώ έχει απασχολήσει και στο παρελθόν με ακραίες ενέργειές της.

Η ίδια οργάνωση, το 2009, με επιστολής της προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Παιδείας, είχε ζητήσει να απαγορευθεί η αποστολή στα σχολεία των βιβλίων για το μάθημα της Σεξουαλικής Αγωγής. Τότε η «Χριστιανική Αγωγή» ισχυριζόταν ότι έπρεπε «να δοθεί η δυνατότητα να εκφραστούν εν προκειμένω όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς και οι επαΐοντες (γονείς, εκπαιδευτικοί, παιδίατροι, παιδοψυχολόγοι, εκκλησία) και κατόπιν μελέτης των απόψεων αυτών, ως υπεύθυνη κυβέρνηση να λάβετε την όποια απόφαση (περί αποστολής ή πολτοποίησης των βιβλίων αυτών), αναλαμβάνοντας και το αντίστοιχο πολιτικό κόστος».

(Με πληροφορίες από Efsyn.gr)

Πηγή: Μεσαίωνας με υπουργική βούλα – Το υπουργείο Παιδείας κάλεσε τους μαθητές σε εκδήλωση παραθρησκευτικής οργάνωσης - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα