Τραγωδία χωρίς τέλος: Αυξάνονται ξανά οι νεκροί από κορονοϊό στην Ιταλία – 712 σε μια ημέρα (video)

Μειώνονται και πάλι οι ελπίδες στην Ιταλία ότι η επιδημία αρχίζει σιγά σιγά να παρουσιάζει φθίνουσα πορεία, καθώς εκτινάχθηκε και πάλι ο αριθμός των νεκρών μέσα σε ένα 24ωρο φτάνοντας τους 712 το βράδυ της Πέμπτης 26 Μαρτίου.

Νωρίτερα είχε ανακοινωθεί πως οι νεκροί είναι 662, ωστόσο στη μακάβρια λίστα προστέθηκαν 50 θύματα από το Πεδεμόντιο, που δεν είχαν συμπεριληφθεί αρχικά. Ο αριθμός των θανάτων έτσι παρουσιάζει εκ νέου αύξηση σε σχέση με αυτόν της Τετάρτης που έφτανε τα 683 άτομα.

Ο συνολικός αριθμός των νεκρών άγγιξε τους 8.215, ενώ αυξήθηκαν και τα επιβεβαιωμένα κρούσματα,

φτάνοντας τα 4.492 σε σχέση με τα 3.492 χθεσινά. Συνολικά, τα κρούσματα στη γειτονική χώρα έχουν φτάσει στα 62.013.

Παράλληλα, 3.612 ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και, συνολικά, 24.753 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο. Για 33.648 έχει αποφασιστεί ο κατ΄οίκον περιορισμός.

-Στη Λομβαρδία τα συνολικά περιστατικά είναι 34.889 και οι νεκροί 4.861.

-Στην Εμίλια Ρομάνια τα κρούσματα είναι 10.816 με τους νεκρούς να έχουν φτάσει τους 1.174.

-Στην περιφέρεια Βένετο, οι θετικοί στον ιό είναι 6.935, με 287 νεκρούς.

#Italy struggling to bury their dead from #coronavirus outbreak that has killed over 8,200 and infected 80,000 @Telemundo51 #CoronavirusPandemic https://t.co/NnScbExV9d pic.twitter.com/Rajn4MzKri

— JRodriguez (@JRodzMIA) March 26, 2020

Στρατιωτικά φορτηγά μεταφέρουν τις σορούς

Η τραγωδία που εξελίσσεται στη γειτονική χώρα αποτυπώνεται στις μακάβριες σκηνές που εκτυλίσσονται εδώ και πολλές ημέρες στο Μπέργκαμο, όπου στρατιωτικά φορτηγά μεταφέρουν από το κοιμητήριο της πόλης προς άλλες κοινότητες τις σορούς των θυμάτων του νέου κορονοϊού, υπερβολικά πολλές για το κρεματόριο της πόλης.

Το πρωί της Πέμπτης, ένα κομβόι στρατιωτικών φορτηγών μετέφερε πέντε σορούς στην Τζεμόνα, στη γειτονική περιφέρεια Φριούλι Βενέτσια Τζούλια, κοντά στη Λομβαρδία, περιγράφει φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου.

Συγκλονιστικές εικόνες από καμιά πενηνταριά φέρετρα, που είχαν παρατάξει στον ναό του Αγίου Ιωσήφ στο Μπέργκαμο, όπως και άλλα λίγο πριν αποτεφρωθούν, μεταδόθηκαν από ιταλικά ΜΜΕ χθες, Τετάρτη.

Ο αντιδήμαρχος της πόλης, Τζιάκομο Αντζελόνι περιγράφει ότι στο Μπέργκαμο, που έχει ερημώσει εδώ και εβδομάδες λόγω της απαγόρευσης της κυκλοφορίας, η μόνη κίνηση που καταγράφεται είναι από τις οικογένειες των θυμάτων, μπροστά από το κοιμητήριο.

Πηγή: Τραγωδία χωρίς τέλος: Αυξάνονται ξανά οι νεκροί από κορονοϊό στην Ιταλία – 712 σε μια ημέρα (video) - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα