Κορονοϊός: Στους 27 οι νεκροί στη χώρα (video)

Μεγαλώνει η λίστα με τους νεκρούς λόγω του κορονοϊού στην Ελλάδα, καθώς οι θάνατοι είναι πλέον 27. Πρόκειται για άνδρα που εξέπνευσε την Τετάρτη 18 Μαρτίου στο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης, αλλά ο θάνατός του δεν έγινε τότε.. γνωστός, λόγω γραφειοκρατίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες το νοσοκομείο δεν το δήλωσε στην αρμόδια υπηρεσία που κάνει την

καταγραφή και γι’ αυτό γίνεται γνωστό τώρα. Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, ο ΕΟΔΥ γνώριζε για την συγκεκριμένη απώλεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άτυχος άνδρας άφησε την τελευταία του πνοή πριν από οκτώ ημέρες, αλλά ο θάνατός του… έμπλεξε στα γρανάζια της ελληνικής γραφειοκρατίας. Πιο συγκεκριμένα, αντί να δηλωθεί στο ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ, δηλώθηκε στον ΕΟΔΥ και η αναφορά βρέθηκε τυχαία… την Πέμπτη (26/03). Προς το παρόν, δεν έχουν γίνει γνωστές άλλες λεπτομέρειες για την ηλικία του νεκρού, αν είχε νοσηλευτεί σε ΜΕΘ και αν υπέφερε από κάποιο χρόνιο νόσημα.

Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα της Πέμπτης (26/03), ο λοιμοξιωλόγοςο και εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας είχε ανακοινώσει επισήμως άλλους τέσσερις θανάτους στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο.

Σύμφωνα με όσα έκανε γνωστά ο κ. Τσιόδρας, ανακοινώθηκαν, 71 είναι τα νέα κρούσματα και 892 συνολικά οι περιπτώσεις. Την ίδια ώρα, 57 νοσηλεύονται σε ΜΕΘ, διασωλημένοι είναι οι 54, ενώ εξιτήριο έχουν λάβει 42 άτομα. Οι εν λόγω ασθενείς έχουν κάποιο υποκείμενο νόσημα, εκτός από ένα περιστατικό. Από αυτούς 21 είναι άνδρες και 5 γυναίκες. Ο κ. Τσιόδρας συμπλήρωσε ότι μέση ηλικία των θυμάτων ήταν τα 73 έτη.

«Είμαστε ακόμη μέσα στη μάχη, να μην πω στην αρχή της μάχης»

«Είμαστε ακόμη μέσα στη μάχη, να μην πω στην αρχή της μάχης», δήλωσε ο κ. Τσιόδρας και τόνισε για μια ακόμη φορά πως «ο ιός μπορεί να προκαλεί σοβαρά προβλήματα και σε νέους ανθρώπους».

«Δεν έχουμε πορεία Ιταλίας»

«Δεν έχουμε πορεία Ιταλίας και Ισπανίας, αν τα μέτρα αρθούν θα δούμε παρόμοια εικόνα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιόδρας και συμπλήρωσε «θα ήταν καταστροφική τώρα η άρση των περιοριστικών μέτρων».

Ο κ. Τσιόδρας είπε ότι δεν παρατηρείται μεγάλη αύξηση των νέων κρουσμάτων στη χώρα μας, αλλά εξήγησε ότι είμαστε ακόμα στην έναρξη της μάχης με τον ιό. Μια μάχη που θα έχει τις λιγότερες απώλειες αν «ο καθένας συνεχίσει να συμβάλει από την πλευρά του τηρώντας σχολαστικά τα μέτρα αυτοπεριορισμού».

Όπως ανέφερε «δεν χρειάζεται εφησυχασμός, πρέπει να συνεχίσουμε να επαγρυπνούμε παρότι δεν βλέπουμε εκθετική αύξηση των περιστατικών στην χώρα μας».

Αναφερόμενος στο ευρωπαϊκό κέντρο ελέγχου νοσημάτων, επισήμανε ότι η αύξηση των κρουσμάτων συνεχίζεται σε όλες τις χώρες της Ευρώπης. «Η εκτίμηση είναι ότι απουσία μέτρων ο κορονοϊός θα διασπαρεί με μεγάλη ταχύτητα και αυτό ήδη φαίνεται από την εικόνα που έχουμε στην Ιταλία και στην Ισπανία όπου τα πράγματα είναι πολύ άσχημα». Αναφερόμενος στη Μεγάλη Βρετανία είπε ότι σε 14 ημέρες η αύξηση των κρουσμάτων αυξήθηκε κατά 10 φορές.

Άνδρας 54 ετών ο 26ος νεκρός

Ένας άνδρας 54 ετών είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, ο 26ος νεκρός στη χώρα μας από κορονοϊό. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για έναν άνδρα που είχε εισαχθεί στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Αττικόν με εγκεφαλικό. Διαγνώστηκε με τη νόσο πριν από τη δωρεά οργάνων…

Σπάνια η περίπτωση του 42χρονου γερμανού καθηγητή στην Κρήτη

Για την επιπλοκή που έχει περιγραφεί σε αρκετούς Κινέζους, νέους ανθρώπους χωρίς νοσηρότητες, καθώς και στη Γαλλία και σε άλλες χώρες, η οποία στοίχισε τη ζωή του γερμανού καθηγητή στην Κρήτη, μίλησε ο κ. Τσιόδρας.

Όπως είπε πρόκειται για σπάνιο περιστατικό γνωστής επιπλοκής όσον αφορά στον κορονοϊό. «Εμφάνισε θρόμβωση στα αγγεία του πνεύμονα γνωρίζουμε αυτή την επιπλοκή που κάνει ο κορονοϊός και γι’ αυτό χορηγούμε ειδική αντιπηκτική αγωγή», ανέφερε και συμπλήρωσε ότι πρόκειται για σπάνια επιπλοκή που δεν αφορά στο μεγάλο ποσοστό των ασθενών που νοσηλεύονται.

Μένουμε σπίτι με ήπια συμπτώματα αλλά με προσοχή

Όσον αφορά στο «μένουμε σπίτι με ελαφρά συμπτώματα» ο κ. Τσιόδρας υπεραμύνθηκε αυτής της τακτικής, τονίζοντας ότι «η στρατηγική μας δεν αλλάζει. Πρόκειται για μία στρατηγική που προτείνουν όλοι οι διεθνείς οργανισμοί», αλλά συμπλήρωσε: «Φυσικά και οι σοβαρές περιπτώσεις πρέπει να αναζητούν έγκαιρα ιατρική βοήθεια, ιδίως αν ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και είναι ηλικιωμένοι». Στη συντριπτική τους πλειονότητα οι άνθρωποι με κορονοϊό εμφανίζουν ήπια νόσο, κατέληξε.

Ανοσία για δύο με τρία χρόνια όσοι αναπτύξουν αντισώματα

Ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε τέλος, στις περιπτώσεις των ανθρώπων που έχουν περάσει τον κορονοϊό και τα συμπτώματά του στο σπίτι, τονίζοντας ότι ελάχιστοι από αυτούς εμφάνισαν μία επιδείνωση στην πορεία. Μιλώντας για τα τεστ όπου δείχνουν εάν κάποιος έχει χτίσει ανοσία στον κορονοϊό, είπε ότι όσοι βρεθούν να έχουν αντισώματα στον νέο ιό, θα έχουν ανοσία για τουλάχιστον δύο ή τρία χρόνια και υπό αυτή την έννοια θα είναι προστατευμένοι στο κοντινό μέλλον. «Αυτοί θα μπορούν να κινούνται ελεύθερα και ιδίως αν ανήκουν σε ομάδες πολιτών χρήσιμες για το κοινωνικό σύνολο την κρίσιμη αυτή ώρα, όπως είναι γιατροί και νοσηλευτές», κατέληξε.

Ποιοι άλλοι συμπολίτες μας «έφυγαν» την Πέμπτη

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα σήμερα, Πέμπτη γνωστοποιήθηκαν άλλοι τρεις θάνατοι σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Αλεξανδρούπολη.

Τελευταίο θύμα είναι ένας άνδρας από τη Γλυφάδα, ο οποίος νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ευαγγελισμού. Σύμφωνα με πληροφορίες, συμπτώματα έχει εμφανίσει και η σύζυγός του.

Νωρίτερα, είχε γίνει γνωστός και ο θάνατος ενός 64χρονου από τη Δαμασκηνιά Κοζάνης. Λίγες μέρες νωρίτερα είχε χάσει τη ζωή του και ο 90χρονος πατέρας του.

Ο 64χρονος φέρεται να είναι ο πρώτος κάτοικος του χωριού που μολύνθηκε και ήταν ο ιδιοκτήτης του μοναδικού παντοπωλείου στον οικισμό. Αρχικά νοσηλεύτηκε στο Μαμάτσειο νοσοκομείο και στη συνέχεια στο ΑΧΕΠΑ. Πριν από τέσσερις ημέρες έδειξε μικρά σημάδια βελτίωσης που δημιούργησαν προσδοκίες για την εξέλιξη της υγείας του ωστόσο τα τελευταία 24ωρα η κατάσταση επιδεινώθηκε και το μεσημέρι της Πέμπτης εξέπνευσε.

Ο τρίτος θάνατος από κορονοϊό σήμερα, Πέμπτη διαπιστώθηκε στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης. Εκεί έχασε τη ζωή του ένας 46χρονος ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες ήταν ανθυπασπιστής, υπηρετούσε στο 4ο Σώμα Στρατού και φέρεται να είχε υποκείμενα νοσήματα. 

Ακολούθησε η τραγική είδηση και από Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης, με την οποία οι νεκροί στην Ελλάδα ανέβηκαν στους 27….

Πηγή: Κορονοϊός: Στους 27 οι νεκροί στη χώρα (video) - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα