Κορονοϊός: Στην Αθήνα Έλληνες που επαναπατρίστηκαν από την Τουρκία (video)

Ελληνικό έδαφος πάτησαν την Πέμπτη (26/03) 33 Έλληνες που επαναπατρίστηκαν από την Τουρκία λόγω του κορονοϊού. Όπως έγινε γνωστό, την Παρασκευή (2/703) θα υποβληθούν όλοι τους σε διαγνωστικά τεστ για τον ιό, που επιβάλλει το πρωτόκολλο ασφαλείας. Κατέλυσαν σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών, όπου θα μπήκαν σε καραντίνα.

Οι συγκεκριμένοι επέστρεψαν στη χώρα με ειδική πτήση της Aegean με

όλους τους επιβάτες τηρούν τα μέτρα ασφαλείας λόγω κορονοϊού. Ανάμεσά τους ήταν και οι τέσσερις Έλληνες που είχαν φτάσει στην Κωνσταντινούπολη με transit από την Αμερική.

Από την άλλη πλευρά, στο Λονδίνο, περισσότεροι από 2.000 Έλληνες έχουν υποβάλλει αίτημα στην ελληνική πρεσβεία προκειμένου να επιστρέψουν στην Ελλάδα. Έχει γίνει μία αξιολόγηση, προηγούνται οι ευπαθείς ομάδες και πιθανότατα την Παρασκευή (27/03) θα γίνει η πρώτη πτήση με μία ομάδα από Έλληνες. Ανάμεσα τους είναι και πολλοί φοιτητές.

Σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, παραμένει και η πλειοψηφία των ελλήνων φοιτητών, που επέστρεψαν από την Ισπανία. Κάποιοι που διαγνώστηκαν αρνητικοί στον κορονοϊό έφυγαν για τα σπίτια τους, όπου θα συνεχίσουν να είναι σε καραντίνα.

Πηγή: Κορονοϊός: Στην Αθήνα Έλληνες που επαναπατρίστηκαν από την Τουρκία (video) - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα