Τουρκία: Η αγορά ρωσικών μαχητικών Su-35 μπορεί να είναι μια ενδιάμεση λύση

Η αγορά ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών Su-35 μπορεί να αποτελέσει μια ενδιάμεση λύση για την Τουρκία, δήλωσε την Τετάρτη (04/09) στο τηλεοπτικό δίκτυο «A Haber» ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Αμυντικής Βιομηχανίας της Τουρκίας Ισμαήλ Ντεμίρ.

«Βρισκόμαστε στην αρχή του διαλόγου μας με την Ρωσία. Τα Su-35 μπορούν να αποτελέσουν για εμάς μόνο μια ενδιάμεση λύση.

Είναι αναγκαίο να κάνουμε διαρκείς συζητήσεις πάνω σε διάφορα ζητήματα», δήλωσε ο Ντεμίρ.

Başkanımız @IsmailDemirSSB , bugün saat 12:30'da A Haber canlı yayınına konuk olacak. pic.twitter.com/TG4wUheRcM

— SSB (@SavunmaSanayii) September 4, 2019

Νωρίτερα ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής υπηρεσίας στρατιωτικής και τεχνολογικής συνεργασίας Ντμίτρι Σουγκάεφ είχε δηλώσει ότι η Τουρκία μέχρι στιγμής δεν έχει ζητήσει από την Ρωσία να αγοράσει μαχητικά αεροσκάφη Su-57, επισημαίνοντας ότι «οι διαβουλεύσεις για τα S-35 έχουν αρχίσει, όπως και για τα Su-57 ως ένα απώτερο ζήτημα».

Başkanımız @IsmailDemirSSB (A HABER Canlı Yayın), Su-35 uçağı bizim için ancak ara çözüm olabilir. Rusya ile görüşmelerin çok başındayız. Ortaklık ve farklı konularda uzun uzun konuşmamız gerekiyor. pic.twitter.com/tRrqZE2R8g

— SSB (@SavunmaSanayii) September 4, 2019

Υπενθυμίζεται ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έκανε… άνοιγμα στη Ρωσία και για τα συγκεκριμένα μαχητικά στη συνάντησή τους στις 27 Αυγούστου με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, μετά το… μπλόκο των ΗΠΑ για τα F-35, λόγω της αγοράς των S-400 της Άγκυρας από τη Μόσχα.

Με δηλώσεις του δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η Τουρκία να αγοράσει ρωσικά μαχητικά Su-35 και Su-57 στην περίπτωση που οι ΗΠΑ ακυρώσουν την πώληση των F-35. «Γιατί όχι; Δεν ήρθαμε εδώ για το τίποτα. Αφού ενημερωθούμε για την οριστική απόφαση των ΗΠΑ (για τα F-35), θα κάνουμε τις κινήσεις μας. Η αγορά που μας επιτρέπει να καλύψουμε τις ανάγκες μας είναι μεγάλη», είχε πει ο «Σουλτάνος».

Σημειώνεται ότι στη Ρωσία ξεκίνησε η εκπαίδευση τούρκων αξιωματικών στους S-400.

Bu da Rusya’nın A Haber’i sayılır. Esasında 4. nesil bir savaş uçağı olan Su-35, 5 nesil F-35’lerden tam 5 tanesine bedelmiş. Ne diyeyim, yalancı İslamcılar ile yalancı Avrasyacılar birbirleri ile Rusçuluk üzerinden buluşunca, böyle tezvirat haberler kaçınılmaz bir hal alıyor. https://t.co/nYioi2xRU8

— Mutlu Şahin (@MutluSAHIN06) July 18, 2019

Keywords
Τυχαία Θέματα