Το παγκόσμιο σχέδιο για τη μεταφορά του εμβολίου για τον κορονοϊό – Θα χρειαστούν 8.000 αεροπλάνα

Για την προσέγγιση και των 7,8 δισεκατομμυρίων ανθρώπων στον πλανήτη με ένα εμβόλιο ενάντια στον κορονοϊό θα απαιτηθεί μια παγκόσμια ανύψωση του τομέα της αεροπορίας καλύπτοντας την χωρητικότητα 8.000 αεροσκαφών «Boeing Co. 747», σύμφωνα με τη Διεθνή Ένωση Αερομεταφορών.

Η εκτίμηση της χωρητικότητας προϋποθέτει ότι ένα πρόγραμμα εμβολιασμού θα απαιτούσε μόνο μία δόση, ενώ οι θεραπείες πολλαπλών συνεδριών θα προσέθεταν στη ζήτηση, όπως δήλωσε ο Glyn Hughes, επικεφαλής φορτίου του κλάδου, σε συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη.

«Το λεγόμενο Airlift είναι η σωστή ορολογία εδώ», είπε ο Hughes

και συμπλήρωσε πως «γνωρίζουμε καλά τις διαδικασίες. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να τα κλιμακώσουμε μέχρι το μέγεθος που θα χρειαστεί για την επίτευξη του παραπάνω σκοπού».

Reaching all 7.8 billion people on the planet with a coronavirus vaccine will require a global airlift filling the equivalent of 8000 Boeing 747 freighters, according the International Air Transport Association.https://t.co/s0PnNsgRLf

— Mick (@simmogardens) September 10, 2020

Ορισμένα αεροπλάνα μπορεί να μην είναι κατάλληλα εάν τα εμβόλια απαιτούν το τυπικό εύρος θερμοκρασίας από 2 έως 8 βαθμούς Κελσίου για τη μεταφορά ναρκωτικών, υποστήριξε ο ίδιος, ενώ τόνισε ότι «οι παγωμένες αποστολές αποκλείουν ακόμη περισσότερα αεροσκάφη». Η IATA (Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών) συνεργάζεται με αεροπορικές εταιρείες, αεροδρόμια, παγκόσμιους οργανισμούς υγείας και φαρμακευτικές εταιρείες για να συνενώσει σχέδια για ένα πρόγραμμα διανομής, χαρακτηρίζοντάς το ως τη «μεγαλύτερη πρόκληση για μία μόνο μεταφορά στον κλάδο».

Το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης της «Fraport AG» αξιολογεί τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να βοηθήσει, ενώ η «Air France-KLM» μελετά τρόπους μεγιστοποίησης του δικτύου της στην Αφρική, όπως επίσης δήλωσε ο Hughes. Ιδιαίτερα κρίσιμες θα είναι οι πτήσεις προς αυτήν την ήπειρο, καθώς επίσης και προς τη Λατινική Αμερική και τμήματα της Νοτιοανατολικής Ασίας, που δεν διαθέτουν δυνατότητες παραγωγής εμβολίων.

8,000 jumbo jets will be needed to ship #coronavirus vaccines around the world, the International Air Transport Association (IATA) said. Once a #Covid19 vaccine is available, IATA will work with airlines, global health bodies to carry out a massive airlift plan. pic.twitter.com/IxRfoUyZil

— People’s Daily, China (@PDChina) September 10, 2020


Η διανομή ενός εμβολίου στην Αφρική θα ήταν «αδύνατη» αυτή τη στιγμή, ανέφερε ο επικεφαλής φορτίου του κλάδου, δεδομένης της έλλειψης χωρητικότητας, σε συνδυασμό με το μέγεθος της περιοχής, της λεπτής υποδομής επιφανειακών μεταφορών και της πολυπλοκότητας της διέλευσης των συνόρων. Οι αποστολές θα πρέπει να προγραμματιστούν με «σχεδόν στρατιωτική ακρίβεια» και θα απαιτήσουν δροσερές εγκαταστάσεις σε ένα δίκτυο σταθμών όπου τα φάρμακα θα μπορούν να αποθηκευτούν μεταξύ πτήσεων στο δρόμο προς την τοπική διανομή. Υπάρχουν έως και 250 διαφορετικά προγράμματα εμβολίων υπό ανάπτυξη, είπε ο ίδιος επικαλούμενος τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Να σημειωθεί ότι οι ΗΠΑ και άλλες κυβερνήσεις έχουν επενδύσει δισεκατομμύρια δολάρια για να αναπτύξουν έναν ταχύτερο ρυθμό και περισσότερα από δύο δωδεκάδες εμβόλια δοκιμάζονται τώρα σε εθελοντές λιγότερο από ένα χρόνο μετά την πρώτη ανακάλυψη του κορονοϊού, ενώ την ίδια στιγμή 11 υποψήφιοι βρίσκονται στο στάδιο των τελικών δοκιμών.

Υπενθυμίζεται ότι οι κλινικές δοκιμές του πειραματικού εμβολίου για τον νέο κορονοϊό (Covid-19) της εταιρείας «AstraZeneca» και του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης ξανάρχισαν στο Ηνωμένο Βασίλειο, αφού η Ρυθμιστική Αρχή Φαρμάκων (MHRA) έκρινε ότι είναι ασφαλές να συνεχιστούν…

Οι δοκιμές διακόπηκαν αυτήν την εβδομάδα, μετά την ανεξήγητη ασθένεια που εμφάνισε ένας από τους εθελοντές. Σημειώνεται ι ότι  η συγκεκριμένη φαρμακευτική εταιρεία έχει συμφωνήσει με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την προμήθεια έως 400 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου AZD1222 ενάντια του Covid-19. Από αυτή την ποσότητα στην Ελλάδα αναλογούν τρία εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου, τις οποίες θα λάβει σε επτά τμηματικές παραδόσεις.

ದೇಶದಲ್ಲೇ ಮೊದಲ ಬಾರಿ ಕೋವಿಡ್ ರೋಗಿ ಏರ್ ಲಿಫ್ಟ್#Coronavirus #COVID19 #Airlifthttps://t.co/hHRiLoQeJd

— Suvarna News 24×7 (@suvarnanewstv) September 7, 2020

There is no Covid-19 vaccine yet, but IATA is already working on global airlift plan.

Providing just a single dose of coronavirus vaccine to 7.8 billion people worldwide will require the use of 8,000 Boeing 747 cargo aircraft. https://t.co/ZGCMM1hPjC @kiranshaw @HardeepSPuri

— N Ramani Iyer (@HeyRamani) September 11, 2020

(πληροφορίες από naftemporiki.gr, Bloomberg)

Keywords
Τυχαία Θέματα