Κορονοϊός: Πάνω από 12.000 κρούσματα στην Ισπανία – Σε καραντίνα η πριγκίπισσα Λεονόρ

Δραματικό ήταν το τελευταίο 24ωρο στην Ισπανία, με τη χώρα να καταγράφει πάνω από 12.000 νέα κρούσματα κορονοϊού, αριθμό – ρεκόρ από την έναρξη της πανδημίας. Η Ισπανία ήταν αυτή την εβδομάδα η πρώτη χώρα της δυτικής Ευρώπης που ξεπέρασε το όριο του μισού εκατομμυρίου κρουσμάτων. Σε καραντίνα η πριγκίπισσα Λεονόρ μετά τον εντοπισμό κρούσματος Covid-19 σε συμμαθητή της…

Συνολικά 566.326 κρούσματα καταγράφονταν επίσημα την Παρασκευή (11/09), 12.183 περισσότερα σε σχέση με τον απολογισμό

της Πέμπτης (10/09), και είναι «ο μεγαλύτερος αριθμός θετικών κρουσμάτων που έχουν ανιχνευθεί από την έναρξη της πανδημίας», σύμφωνα με την εφημερίδα «El Pais».

How political ‘power games’ help fuel Spain’s coronavirus spread https://t.co/osD1UBTunN

— Daniel Zion Essien (@danielessienz) September 12, 2020


Τα νέα αυτά κρούσματα δεν ανιχνεύτηκαν όλα το τελευταίο 24ωρο καθώς στις περιφέρειες, οι αρμόδιοι οργανισμοί υγείας χρειάζονται μερικές φορές αρκετές ημέρες για να προωθήσουν τις πληροφορίες στην κεντρική κυβέρνηση.

Η θνησιμότητα παραμένει, αντίθετα, πολύ πιο χαμηλή σε σχέση με την περίοδο κορύφωσης της πανδημίας, όπου έως 950 θάνατοι είχαν καταγραφεί σε 24 ώρες στις αρχές Απριλίου. Τις τελευταίες επτά ημέρες καταγράφηκαν 241 θάνατοι.

Η Ισπανία, η οποία συγκαταλέγεται ανάμεσα στις πλέον πληγείσες χώρες της Ευρώπης με σχεδόν 30.000 νεκρούς, γνωρίζει από τον Ιούλιο αναζωπύρωση της πανδημίας, το επίκεντρο της οποίας είναι η περιφέρεια της Μαδρίτης.

From South Africa to Jordan to Spain, the pandemic has thrust teachers unions to the forefront of the debate over education in the age of coronavirus & how to safely reopen schools and economies. Here’s a look at some key battles & global trends -> https://t.co/gKFlkM3gQ2

— Miriam Berger (@MiriamABerger) September 12, 2020


Σε καραντίνα η πριγκίπισσα Λεονόρ μετά τον εντοπισμό κρούσματος Covid-19 σε συμμαθητή της

Την ίδια ώρα, η πριγκίπισσα Λεονόρ, διάδοχος του ισπανικού θρόνου, τέθηκε σε καραντίνα καθώς συμμαθητής της βρέθηκε θετικός στον COVID-19, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο βασιλικός οίκος.

Η 14χρονη κόρη του βασιλιά Φελίπε θα υποβληθεί σε τεστ για κορονοϊό όπως και οι υπόλοιποι μαθητές της τάξης. Ο βασιλιάς και η βασίλισσα Λετίθια θα συνεχίσουν να εκτελούν προς το παρόν τα βασιλικά τους καθήκοντα, δήλωσε εκπρόσωπος του βασιλικού οίκου.

Princess Leonor quarantining after classmate positive coronavirus
https://t.co/5QrREzYtaV

— (@BegumChaCha) September 12, 2020


Οκτώ εκατομμύρια παιδιά στην Ισπανία επέστρεψαν στα σχολεία τους την περασμένη εβδομάδα. Κάποια σχολεία έκλεισαν ή έστειλαν ορισμένους μαθητές στα σπίτια τους ύστερα από τον εντοπισμό κρουσμάτων του COVID-19 στη μαθητική κοινότητα. Παράλληλα, οι αρχές στη Γαλικία καθυστέρησαν κατά μία εβδομάδα την έναρξη του σχολικού έτους για μαθητές ηλικίας 14-18 ετών.

Την Παρασξευή (11/09), η Ισπανία ανακοίνωσε 4.708 νέα κρούσματα του κορονοϊού, ανεβάζοντας τον συνολικό τους αριθμό σε 566.326, που είναι ο υψηλότερος στη δυτική Ευρώπη. Ο συνολικός αριθμός των νεκρών στη χώρα λόγω του COVID-19 έφθασε τους 29.747.

News : Princess Leonor of Asturias will be homeschooled for the next 14 days at Zarzuela Palace in Madrid, because one of her classmates have been tested positive to the Coronavirus -September 11th 2020.
.#PrincessLeonor #Spain pic.twitter.com/pv2j4HXVUl

— Royalchildren_Europe (@royalchildren_) September 12, 2020


Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP

Keywords
Τυχαία Θέματα