Το «Adrian Darya 1» δεν κατευθύνεται προς την Τουρκία – Τραμπ: Δεν επιδιώκω αλλαγή καθεστώτος στο Ιράν (video)

Το ιρανικό τάνκερ «Adrian Darya 1», που βρίσκεται στο επίκεντρο σφοδρής αντιπαράθεσης ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και την Τεχεράνη, δεν έχει πλέον προορισμό την Τουρκία, σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας «Refinitiv Eikon», έχοντας αλλάξει τον προορισμό που είχε ορίσει το σαββατοκύριακο.

Το τάνκερ, που είναι φορτωμένο με πετρέλαιο και, αρχικά, είχε ορίσει ως προορισμό την Καλαμάτα, άλλαξε το Σάββατο (24/08), ορίζοντας ως προορισμό

το λιμάνι της Μερσίνας στην Τουρκία, όπου επρόκειτο να καταπλεύσει στις 31 Αυγούστου.

Adrian Darya 1, the Iranian oil tanker detained by the UK at the request of the United States, has changed its listed destination to a port in #Turkey.#AdrianDarya1 #UnitedKingdom #Grace1 #OilTanker #UnitedStates #Iran pic.twitter.com/5SndhhniK3

Press TV (@PressTV) August 25, 2019

Τη Δευτέρα (26/08), στην καταγραφή του «Refinitiv Eikon» δεν αναφέρεται κανένας προορισμός για το δεξαμενόπλοιο, το οποίο πλέει νότια της ηπειρωτικής Ελλάδας και βρίσκεται δυτικά της Κρήτης.

#G7Biarritz #Iran

A @Elysee official in Biarritz informed President Trump @realDonaldTrump and other #G7Leaders of Iran delegation visit on Saturday.@G7 States leaders agreed upon it.

pic.twitter.com/XzJYquPKof

— E. Macron Sweden (@MddMacron) August 26, 2019

«Δεν επιδιώκω αλλαγή καθεστώτος στο Ιράν», διαβεβαίωσε ο Τραμπ

Την ίδια ώρα, ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε την Κυριακή (25/08) στο περιθώριο της συνόδου της G7 ότι επιθυμεί να δει ένα ισχυρό Ιράν, ενώ υπογράμμισε ότι «δεν επιδιώκει αλλαγή καθεστώτος» στη χώρα, εξηγώντας ωστόσο, ότι οι ο τρόπος με τον οποίο αναγκάζονται να ζουν οι Ιρανοί είναι απαράδεκτος.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο περιθώριο της συνόδου, ο Τραμπ επεσήμανε ότι δεν εξεπλάγη που η Γαλλία κάλεσε τον ιρανό υπουργό Εξωτερικών Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ για συνομιλίες την Κυριακή (25/08) στη Μπιαρίτς, καθώς ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν τον είχε ενημέρωσει και μάλιστα είχε ζητήσει τη σύμφωνη γνώμη του.

«Είχα ενημερωθεί για όλα όσα έκανε και τα είχα εγκρίνει», είπε χαρακτηριστικά ο Τραμπ, όταν ρωτήθηκε για την πρωτοβουλία του γάλλου ομολόγου του. Ο αμερικανός πρόεδρος τόνισε, ωστόσο, ότι «δεν θέλησε να συναντηθεί» ο ίδιος με τον Ζαρίφ, εξηγώντας ότι είναι «πολύ νωρίς» για μια τέτοια συνάντηση.

Αν και ο Τραμπ αρνήθηκε να σχολιάσει αν οι ΗΠΑ θα δεχόντουσαν να άρουν κάποιες από τις κυρώσεις που έχουν επιβάλει στον πετρελαϊκό τομέα του Ιράν, προκειμένου η Τεχεράνη να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, δήλωσε ότι θα συνομιλήσουν για τους βαλλιστικούς πυραύλους στο πλαίσιο μιας συμφωνίας με το Ιράν.

#G7 #G7Biaritiz
Macron meeting Trump: We will discuss Libya, Syria, Ukraine, North Korea, and Iran… especially on #Iran … we do share the same objectives.
First, being sure that Iran don’t get access to nuclear weapon. And second, stability of the region. pic.twitter.com/nHyScTCaS1

— Messages From Iran (@MessageFromIran) August 25, 2019


(πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα