Ερντογάν: Φτάσαμε σε σημείο σύγκρουσης πλοίων στην ανατολική Μεσόγειο, αλλά δεν κάναμε πίσω (video)

«Δεν καταλαβαίνουμε από τις απειλές της Δύσης», ήταν το τελευταίο μήνυμα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σχετικά με τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο και ο «σουλτάνος» επανήλθε… Ρίχνοντας ξανά βολές κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Υπογράμμισε για ακόμη μία φορά την αδιάκοπη δραστηριότητα της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο και στην κυπριακή ΑΟΖ. «Φτάσαμε στο σημείο σύγκρουσης των πλοίων και δεν υποχωρήσαμε στην ανατολική Μεσόγειο. εν κάναμε πίσω,

συνεχίσαμε να ακολουθούμε τα σχέδιά μας», δήλωσε μάλιστα Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με ρεπορτάζ που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ. 

«Όταν ξεκινήσαμε τις έρευνες βρέθηκαν απέναντί μας δυνάμεις που επιδίωκαν τους δικούς τους στόχους στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου» τόνισε ακόμα ο πρόεδρος της γειτονικής χώρας και συνέχισε: «Η Ε.Ε., μιλώντας εκ μέρους των Ελληνοκυπρίων, πήρε μέρος σ’ αυτή τη διαμάχη. Οι κατηγορίες και οι απειλές εναντίον μας, ξεκίνησαν. Αλλά φυσικά, δεν μείναμε αδρανείς και αυτό δεν εξασθένησε τον αγώνα μας δευτερόλεπτο».

Ο τούρκος πρόεδρος τόνισε, ακόμα, ότι τα τουρκικά πλοία συνεχίζουν τις σεισμικές έρευνες και τις εργασίες τους στην ανατολική Μεσόγειο.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας για σύγκρουση πλοίων, αναφερόταν σε περιστατικά έντασης που είχαν προκύψει μεταξύ γαλλικών και τουρκικών πλοίων στην περιοχή στις αρχές Ιουλίου. Ο «σουλτάνος» είχε καταφερθεί εναντίον του γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν και αναρωτήθηκε με ποιο δικαίωμα μιλάει για την ανατολική Μεσόγειο.

Υπενθυμίζεται ότι, κατά την ομιλία του στη Ριζούντα του Πόντου το Σάββατο (24/08), ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε: «Όταν βρούμε πετρέλαιο ή φυσικό αέριο στην ανατολική Μεσόγειο όλοι αυτοί που τώρα μας εναντιώνονται θα κάνουν ουρά στην πόρτα μας».

«Τα κατηγορώ είναι πολλά και οι απειλές φθηνές. Ασφαλώς δεν τις αφήσαμε αναπάντητες. Δεν αφήσαμε τον αγώνα ούτε στιγμή. Δεν υποχωρήσαμε ποτέ και συνεχίσαμε να εφαρμόζουμε τα δικά μας σχέδια» τόνισε, μεταξύ άλλων.

Σημειώνεται πως ο πρόεδρος της Τουρκίας θα συναντήσει την Τρίτη τον Βλαντιμίρ Πούτιν στη Μόσχα, την ώρα που στη γειτονική χώρα θα φτάνουν και τα υπόλοιπα «κομμάτια» των S-400.

Ο Υπουργός Πολιτισμού και Τυρσιμού της Τουρκίας στην Αμμόχωστο

Εν τω μεταξύ, η Τουρκία συνεχίζει τις προκλήσεις της και στην Αμμόχωστο. Ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού της χώρας, που πριν από μερικές ημέρες έλεγε πως η Τουρκία θα διεκδικήσει τα κειμήλια της Παναγίας Σουμελά, βρέθηκε στην πόλη «φάντασμα» και μίλησε για τουριστική εκμετάλλευση της περιοχής. Κάτι που δεν λέγεται για πρώτη φορά από την Τουρκία και το ψευδοκράτος.

Μέσα στον Ιούλιο σημειώθηκε νέα πρόκληση στην Κύπρο, όταν την περίκλειστη Αμμόχωστο επισκέφθηκε ο «υπ. Εξωτερικών» του ψευδοκράτους. Νωρίτερα, ο ψευδοπρωθυπουργός Ερσίν Τατάρ υπογράμμισε πως θέλει να κάνει τα Βαρώσια… Λας Βέγκας.

(πληροφορίες από ΣΚΑΪ)

Keywords
Τυχαία Θέματα