Την ενοχή του πρώην υφυπουργού Γιάννη Ανθόπουλου ζήτησε η εισαγγελέας

Στοιχεία που θεωρεί ότι «αποδεικνύουν με αναμφισβήτητο τρόπο ότι τελέστηκε το αδίκημα της τοκογλυφίας» από τον πρώην υφυπουργό Γιάννη Ανθόπουλο και τους τρεις συγκατηγορούμενούς του επικαλέστηκε η εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων η οποία πρότεινε την ενοχή των κατηγορουμένων.

Η εισαγγελική λειτουργός σε μια αγόρευση «καταπέλτη» αναφέρθηκε στα στοιχεία που προέκυψαν κατά τη διάρκεια της πολύμηνης ακροαματικής διαδικασίας επισημαίνοντας ότι οι κατηγορούμενοι ήταν τόσο σίγουροι πως δεν θα αποκαλυφθούν που δεν φρόντισαν να προστατευτούν από το ενδεχόμενο η καπνέμπορος να τους

καταγγείλει τοκογλυφία .

«Δεν μπορούσαν να διανοηθούν ότι θα μπορούσε να υψώσει το ανάστημά της για να τινάξει το ζυγό της τοκογλυφίας» ανέφερε χαρακτηριστικά η εισαγγελέας.

Η εισαγγελική λειτουργός επιχείρησε να αποδομήσει τους ισχυρισμούς του πρώην υπουργού ο οποίος στην απολογία του αρνήθηκε τις κατηγορίες που του αποδίδονται. Αναφερόμενη δε στον ισχυρισμό του κατηγορούμενου πρώην υφυπουργού ότι μετά από πίεση της καταγγέλλουσας έλαβε δάνειο από εκείνη ύψους 650.000 ευρώ για την ανέγερση του σπιτιού του η εισαγγελέας είπε πως δεν έχει βάση.

Όπως υπογράμμισε στην αγόρευση της ήταν απίθανο η επιχειρηματίας που εκλιπαρούσε για δανεισμό προκειμένου να κρατήσει όρθια την επιχείρησή της, να δάνειζε χρήματα στον Γιάννη Ανθόπουλο για να χτίσει το πολυτελές σπίτι του.

Σύμφωνα με την κατηγορία ο Γιάννης Ανθόπουλος μεσολάβησε για τον τοκογλυφικό δανεισμό προς την καπνέμπορο από εταιρία εισπράττοντας ποσοστό 10% του ποσού. Ο πρώην υφυπουργός, είτε μέσω τραπεζών είτε σε μετρητά φέρεται ότι απέσπασε, την περίοδο 2002-2005, το ποσό του 1.774.836 ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα