Τιμωρήθηκε με πρόστιμο ο Ολυμπιακός για τα επεισόδια στην Πάτρα

Με πρόστιμο 60.000 ευρώ τιμωρήθηκε ο Ολυμπιακός από την πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ για τα επεισόδια στο παιχνίδι Κυπέλλου κόντρα στην Παναχαϊκή στο Παμπελοποννησιακό στάδιο, παιχνίδι στο οποίο είχαμε 15λεπτη διακοπή.

Οι «ερυθρόλευκοι»… έπεσαν στα «μαλακά», αν αναλογιστούμε ότι για το ίδιο κατηγορητήριο, στην ΑΕΚ επιβλήθηκε η ποινή των -3 βαθμών, συν δύο

αγώνες κεκλεισμένων των θυρών, ματς στα οποία απώλεσε άλλους τρεις βαθμούς με το ίδιο κατηγορητήριο (ρίψεις σε Αστυνομία, φθορές, δακρυγόνα που δεν προκάλεσαν διακοπή του αγώνα). Οι Πειραιώτες μιλούν για δικαίωση, στην ΑΕΚ κάνουν λόγο για αλλοίωση του πρωταθλήματος.

Ο Ολυμπιακός αν και είχε κληθεί σε απολογία με το άρθρο 15, 4β. του πειθαρχικού κώδικα για επεισόδια με σημαντικές φθορές ξένης ιδιοκτησίας και βιαιοπραγίες κατά προσώπων, τελικά τιμωρήθηκε με το άρθρο 15, 4α του Πειθαρχικού Κώδικα.

Σε αυτό προβλέπεται για επεισόδια που δεν συνδέονται με βιαιοπραγίες ή φθορές ιδιοκτησίας πρόστιμο 20.000-100.000 ευρώ και έτσι γλύτωσε, σκανδαλωδώς, την αφαίρεση των τριών βαθμών. Αναμένεται, το σκεπτικό της απόφασης…

Ολυμπιακός: Δικαιωθήκαμε πανηγυρικά

Στην «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ μιλούν για δικαίωση. Σχολίαζαν χαρακτηριστικά: «Η απόφαση αποτελεί πανηγυρική δικαίωση του Ολυμπιακού». Όσον αφορά στο σκεπτικό της απόφασης, αναφέρουν πως: «Το δικαστήριο δέχθηκε ότι όλα ξεκίνησαν από προβοκάτορα και δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός». Από την πλευρά των Πειραιωτών σημειώνεται ότι «οι 60.000 πρόστιμο αφορούν την ένταση που υπήρξε στις εξέδρες. Η επιτροπή ήταν παμψηφεί απαλλακτική όπως και στην περίπτωση του ΠΑΟΚ-Άρης που επίσης επιβλήθηκε μόνο πρόστιμο».

ΑΕΚ: Αλλοίωση του πρωταθλήματος σε βάρος της ομάδας μας

Από την ΑΕΚ ξεκαθαρίζεται πως η δυσαρέσκειά τους δεν αφορά ατην απαλλαγή του Ολυμπιακού που άλλωστε δεν συνηθίζουν να σχολιάζουν αλλά την εφαρμογή του κανονισμού μόνο κατά της δικής τους ομάδας.

«Η απαλλαγή της ομάδας του Ολυμπιακού για μεγαλύτερης βαρύτητας επεισόδια σε σχέση με ό,τι συνέβη στο μεταξύ μας ντέρμπι αναδεικνύει κατά τρόπο κραυγαλέο την εκτρωματική, παράλογη και άδικη απόφαση σε βάρος της δικής μας ομάδας με την αφαίρεση τριών βαθμών, αλλά και τους δύο αγώνες, που αναγκαστήκαμε να παίξουμε κεκλεισμένων των θυρών.

Κάθε έννοια ισονομίας έχει ήδη καταλυθεί και η αλλοίωση του εφετινού πρωταθλήματος με επιλεκτική και μονομερή εφαρμογή των κανονισμών σε βάρος της δικής μας ομάδας αποτελεί πλέον αδιαμφισβήτητο γεγονός», αναφέρει η θέση της Ένωσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα