Ενοχή για πέντε εκ των 21 κατηγορουμένων στη δίκη των Σκουριών «δείχνει» ο εισαγγελέας

Την ενοχή των πέντε από τους συνολικά 21 κατηγορούμενους στη δίκη για τις Σκουριές και την αθώωση των υπολοίπων 16 για τις κατηγορίες περί εγκληματικής οργάνωσης και της απόπειρας ανθρωποκτονίας πρότεινε ο εισαγγελέας της έδρας, Γιώργος Καντζίδης στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, η συνεδρίαση ξεκίνησε το πρωί της Πέμπτης με τις απολογίες των κατοίκων της βορειοανατολικής Χαλκιδικής, οι οποίες συνεχίζονται από χθες, Τετάρτη σε μια δίκη που άρχισε τον Σεπτέμβριο, πέντε

χρόνια μετά την επίθεση στο εργοτάξιο εξόρυξης χρυσού της «Ελληνικός Χρυσός».

Κατά την αγόρευσή του ο εισαγγελικός λειτουργός εισηγήθηκε την ενοχή τους για τα κακουργήματα της κατασκευής εκρηκτικών υλών και της έκρηξης, όπως επίσης για τα πλημμελήματα της διακεκριμένης φθοράς με φωτιά και της παράνομης υλοτομίας. Αντίθετα, για τους ίδιους κατηγορούμενους ζήτησε να απαλλαγούν για τα βαρύτατα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και της απόπειρας ανθρωποκτονίας.

Για τους υπόλοιπους 16 κατηγορούμενους, ο εισαγγελέας ζήτησε την απαλλαγή τους από κάθε πράξη που τους καταλογίστηκε. Η δίκη διεκόπη και θα συνεχιστεί τη Δευτέρα με τις αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης.

Keywords
Τυχαία Θέματα