Τι κάνει σήμερα ο «αντιπρόεδρος Εδεσσαϊκού», Θωμάς Μάτσιος;

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΔΑΓΡΕΣ

Η… χάρη του πρώην αντιπροέδρου του Εδεσσαϊκού Θωμά Μάτσιου έφτασε την Τετάρτη (14/11) μέχρι και το ελληνικό κοινοβούλιο. Έγινε μάλιστα αντικείμενο διαμάχης μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο Θωμάς Μάτσιος ήταν παράγοντας της ομάδα της Πέλλας πριν από 25 χρόνια, από το 1992 ως το 1997 όταν ο σύλλογος αγωνίστηκε στην Α’ εθνική. Εκείνη την περίοδο, είχε… αναλύσει «ακριβώς» στην κάμερα για ποιο λόγο δεν είχε πραγματοποιηθεί το ματς του Εδεσσαϊκού με τον Απόλλωνα Θεσσαλονίκης

για το Κύπελλο.

Οι περίφημες δηλώσεις έγιναν την πρώτη χρονιά που ο Εδεσσαϊκός είχε παίξει στην τότε Β’ Εθνική. Είχαν προβληθεί αρχικά από την ΕΡΤ 3, σε απογευματινή εκπομπή. Τότε δεν υπήρχε το διαδίκτυο για να πάρουν… διαστάσεις. Αργότερα προβλήθηκαν ξανά και αποτέλεσαν θέμα συζήτησης.

Το altsantiri.gr προσπάθησε να βρει τον Θωμά Μάτσιο για να μας πει δυο λόγια για το γεγονός πως μίλησαν για τον ίδιο ο πρωθυπουργός και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο ίδιος δεν θέλησε να πει κάτι. Δεν ήθελε να αναφερθεί ούτε για τα όσα ακούστηκαν στο ελληνικό κοινοβούλιο, ούτε να μας πάει ξανά στο… παρελθόν, τότε που ασχολιόταν με τα αθλητικά δρώμενα της πόλης του και του νομού του.

Τι κάνει όμως τώρα ο Θωμάς Μάτσιος, ο οποίος απασχόλησε ξανά; Όπως μάθαμε από την πρωτεύουσα της Πέλλας έχει σταματήσει την ενασχόλησή του με το ποδόσφαιρο και είναι ιδιοκτήτης δυο εμπορικών καταστημάτων με ρούχα στο κέντρο της Έδεσσας. «Τον έχει κερδίσει από παλιά το εμπόριο», μας μεταφέρθηκε. Έχει κοντά του τη γυναίκα του, η οποία του προσφέρει πολύτιμη βοήθεια στις επιχειρηματικές δραστηριότητές του. Τη δεκαετία του ’90 είχε ασχοληθεί, άλλωστε, με την ομάδα της πόλης του, λόγω και της οικονομική άνεσης που είχε, φτάνοντας να γίνει αντιπρόεδρος. Επί αντιπροεδρίας Μάτσιου το 1992, ο Εδεσσαϊκός κατέκτησε, μάλιστα, Βαλκανικό Κύπελλο.

Με το ποδόσφαιρο και με τοπικές ομάδες του νομού ασχολείται, πάντως, ο γιός του, ο οποίος φέρεται να έχει πάρε το «μικρόβιο» από τον πατέρα του. Ο Θωμάς Μάτσιος έχει αλλάξει πολύ και φυσιογνωμικά. Τα χρόνια έχουν περάσει, ο ίδιος έχει πολλά περισσότερα άσπρα μαλλιά, αλλά το εντυπωσιακό είναι πως παρουσιάζεται, πλέον, πολύ πιο αδύνατος από την εικόνα που βλέπει κάποιος στο περίφημο βίντεο. «Εάν τον δείτε τώρα στο δρόμο, δεν θα τον αναγνωρίσετε», μας μετέφεραν από την Έδεσσα.

Όσο για το πού βρίσκεται τώρα ο Εδεσσαϊκός; Φέτος έχει επανέλθει στη Γ’ Εθνική. Όλοι στην πόλη θέλουν να δουν ξανά την ομάδα στις μεγάλες κατηγορίες και ένας από αυτούς είναι και ο Θωμάς Μάτσιος.

Θυμηθείτε τι είπαν στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας και ο Κυριάκος Μητσοτάκης:

Keywords
Αναζητήσεις
matsios, θωμας ματσιος πεθανε
Τυχαία Θέματα