Ταχεία διεθνής… ανάπτυξη για την Παρί Σεν Ζερμέν – «Ακόμη και με ένα δισ. δεν πωλείται ο Εμπαμπέ»

H Παρί Σεν Ζερμέν παρουσίασε την έκθεση δραστηριοτήτων της για το 2018, τόσο εντός όσο και εκτός αγωνιστικού χώρου. Όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά, η μάρκα Paris Saint-Germain έχει παγκόσμια επιρροή.

Κατά τη διάρκεια του έτους, συνεργάστηκε με δεκατρείς εταίρους, άνοιξε δύο νέα γραφεία στη Σιγκαπούρη και τη Νέα

Υόρκη, έγινε ο πρώτος ευρωπαϊκός σύλλογος που ανοίγει ένα ειδικό κατάστημα στην Ιαπωνία, στο Τόκιο, ενώ αύξησε την παρουσία της στην Μέση Ανατολή, ανοίγοντας το τρίτο της κατάστημα στη Ντόχα του Κατάρ.

Η Παρί Σεν Ζερμέν το 2018, χαρακτηρίστηκε από ολοκαίνουργιες συνεργασίες, όπως αυτή με τον Μάικλ Τζόρνταν, πουλώντας 150.000 προϊόντα μέσα στον πρώτο μήνα, συνέχισε να αυξάνει την παρουσία της στον κόσμο της μόδας, με συλλογές με τη γαλλική εταιρεία Koché, την ινδική Manish Arora και τις ιαπωνικές μάρκες Edifice και BAPE. Η φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν έχει γίνει αντικείμενο μόδας και φοριέται από τις πιο διάσημες προσωπικότητες του κόσμου. Περισσότερες από 800.000 πωλήθηκαν κατά την περίοδο 2017-18.

Recorde a vista!

O Paris Saint-Germain deve vender um milhão de camisas em uma única temporada pela primeira vez! Com a ajuda da marca de Jordan, de propriedade da Nike e claro, a a evidência do clube e de seus craques. O aumento das vendas foi de 470% neste ano! pic.twitter.com/uCZHSC0WhD

PSG Project (@psgproject1970) 11 Μαρτίου 2019

Περισσότεροι από 395 εκατομμύρια άνθρωποι ακολουθούν τον γαλλικό σύλλογο και τους παίκτες του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και το 95% αυτών των οπαδών ζουν εκτός Γαλλίας. Στις 31 Δεκεμβρίου 2018, η Παρί Σεν Ζερμέν είχε 89 συλλόγους φιλάθλων σε όλο τον κόσμο, 10 από τους οποίους δημιουργήθηκαν το 2018. Το Parc des Princes διαθέτει το πρωτοφανές ποσοστό κάλυψης 99% και υπάρχει sold out για κάθε παιχνίδι.

Επίσης, όπως αναφέρεται στην έκθεση, η Παρί Σεν Ζερμέν, απολαμβάνει ολοένα και μεγαλύτερη προβολή στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Είναι χαρακτηριστικό ότι αποτέλεσε αντικείμενο 1,63 εκατομμυρίων άρθρων το 2018, εκ των οποίων το 83% ήταν στα μέσα ενημέρωσης του εξωτερικού.

Από το 2011, έχει πολλαπλασιάσει το εισόδημά της κατά πέντε φορές, φτάνοντας τα 540 εκατομμύρια ευρώ. Το 2018, 17 παίκτες, που προέρχονταν από το σύλλογο, έπαιξαν σε επαγγελματικό επίπεδο στην Παρί Σεν Ζερμέν, ενώ έχει μία από τις 5 πρώτες ακαδημίες νέων στην Ευρώπη. Ήδη, έχει αρχίσει η κατασκευή ενός νέου προπονητικού κέντρου, σε μια περιοχή 74 εκταρίων στην περιοχή Poissy και υπολογίζεται πως θα είναι έτοιμο το 2021.

Σύμφωνα με την έκθεση, η Παρί Σεν Ζερμέν, «πιστή στις αξίες της», συνέχισε και ενίσχυσε την πάλη κατά των διακρίσεων και του αποκλεισμού. Για πολλά χρόνια, εργάστηκε μαζί τους Secours Populaire, SOS Racisme, Sportitude France, LICRA και Rouge Direct (Paris Foot Gay). Μέσω του ιδρύματος της Παρί Σεν Ζερμέν, διοργανώθηκαν επίσης σειρά εκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά και νέους ενήλικες, χρησιμοποιώντας τον αθλητισμό και τις αξίες του για να βοηθήσει αυτούς τους νέους να πετύχουν στο σχολείο και στη ζωή. Τέλος όπως έγινε γνωστό, τριπλασιάστηκε ο αριθμός των μόνιμων υπαλλήλων σε μόλις έξι χρόνια.

A Manchester United fan has been stabbed after watching his side pull off a memorable comeback against Paris Saint Germain in the Champions League.
The Foreign Office confirmed it was in contact with French authorities after the incident on Wednesday night. pic.twitter.com/ADGRTb72Hj

— Greatest Hits Radio News (@ghrnewsuk) 8 Μαρτίου 2019

****

Οι φίλοι της Ρεάλ Μαδρίτης ονειρεύονται την απόκτηση του Κιλιάν Εμπαπέ, καθώς το 70% των ερωτηθέντων σε σχετικό γκάλοπ ισπανικής εφημερίδας, απάντησε πως επιθυμεί την απόκτηση του νεαρού σούπερ σταρ από την Παρί Σεν Ζερμέν, αλλά η διοίκηση της πρωταθλήτριας Γαλλίας δεν σκέφτεται καν την παραχώρηση του.

Ενδεικτική είναι η τοποθέτηση του προέδρου της ομάδας του Παρισιού, Νασέρ Αλ Κελαϊφί, ο οποίος με εντυπωσιακό τρόπο θέλησε να κλείσει οριστικά την κουβέντα, όταν ρωτήθηκε για τη φημολογία με τη Ρεάλ: «Θέλετε να σας πω ένα νούμερο για τον Εμπαπέ; Ένα δισεκατομμύριο ευρώ! Κι αν μου το προσφέρει κανείς, πάλι δεν θα τον πουλήσω. Ο Κιλιάν είναι το σήμερα και το μέλλον της Παρί. Δεν πρόκειται να φύγει».

PSG | PSG president Nasser Al-Khelaifi claims he won’t sell Mbappé for any price.

“You want me to give you a number for Kylian? More than a billion euros! And even if you give me a billion euros, I won’t sell him!” pic.twitter.com/4z2nLy9m2P

— Football Wonderkidz (@FootWonderkidz) 12 Μαρτίου 2019

****

Στο «μικροσκόπιο» της πειθαρχικής επιτροπής της UEFA μπαίνουν οι αναφορές του Νεϊμάρ κατά της διαιτησίας, μετά την ήττα με 3-1 και τον αποκλεισμό της Παρί Σεν Ζερμέν από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, στη φάση των «16» του Champions League.

Ο βραζιλιάνος επιθετικός, ο οποίος βρίσκεται «παροπλισμένος» το τελευταίο διάστημα λόγω του τραυματισμού του, άσκησε σκληρή κριτική μέσω social media στη διαιτησία του αγώνα ρεβάνς της περασμένης εβδομάδας (6/3), γράφοντας χαρακτηριστικά: «Είναι ντροπή. Βάζουν τέσσερις τύπους που δεν καταλαβαίνουν τίποτα από ποδόσφαιρο για να ελέγχουν το ριπλέι. Να πάνε να γαμ…».

Όπως ήταν αναμενόμενο, η ανάρτηση αυτή προκάλεσε την αντίδραση της UEFA και πλέον ο Νεϊμάρ κινδυνεύει με «βαρύ» πρόστιμο ή και με ποινή αποκλεισμού από κάποιους αγώνες. Όποια και εάν είναι η τιμωρία του, θα εκτίσει την επόμενη χρονιά.

⚽️ Vervolging na instagram-post?@UEFA start disciplinair onderzoek naar aanleiding van Neymar’s uitlatingen na afloop van PSGManchester United.

Verwensingen t.a.v. scheidsrechters en UEFA kunnen Neymar duur komen te staan.

⚖️ #SportRecht

Keywords
Τυχαία Θέματα