Μπλατ: Προσοχή στο ρυθμό του παιχνιδιού – Ενισχυμένη… η Αρμάνι με τον Ολυμπιακό

Προσοχή στο ρυθμό του αγώνα συνέστησε ο προπονητής του Ολυμπιακού Ντέιβιντ Μπλατ κατά την αναχώρηση της ομάδας για την Ιταλία, όπου την Πέμπτη (14/3) θα αντιμετωπίσει την Αρμάνι Μιλάνο σε πολύ κρίσιμο ματς στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής της Euroleague. «Έχει το πλεονέκτημα ο Ολυμπιακός λόγω προγράμματος», είπε ο Σιμόνε

Πιανιτζιάνι, ο οποίος είδε τους Τζέρελς, Νέντοβιτς και Νάναλι να δηλώνουν έτοιμοι. Ανακοινώθηκε ο Γιάνις Τίμα από τη Χίμκι.

«Προφανώς έχουμε να κάνουμε με μια εξαιρετικά ταλαντούχα ομάδα με σπουδαία επιθετική ικανότητα και γεμάτο ρόστερ με σκόρερ και παίκτες με ευρωπαϊκή εμπειρία. Είναι μια ομάδα που είχε σπουδαίες στιγμές μέσα στην σεζόν. Θα πρέπει να πάμε εκεί και να κάνουμε το καλύτερο μας παιχνίδι επιθετικά, πρέπει να δώσουμε σημασία στις λεπτομέρειες. Την ίδια ώρα πρέπει να επαναλάβουμε ό,τι κάναμε στο τελευταίο μας παιχνίδι. Να μετατρέψουμε τις καλές άμυνες, σε ευκαιρίες για σκορ που θα μας βοηθήσουν να είμαστε ανταγωνιστικοί για να κερδίσουμε», τόνισε ο τεχνικός του Ολυμπιακού κατά την αναχώρηση της αποστολής και συνέχισε: «Στα καλά μας παιχνίδια φέτος παίξαμε σε υψηλό ρυθμό. Θα πάμε στην έδρα τους, θα πρέπει να προσέξουμε τον ρυθμό του παιχνιδιού και να δούμε πως θα τον χρησιμοποιήσουμε ως δικό μας πλεονέκτημα».

Την ίδια ώρα ανακοινώθηκε ο Γιάνις Τίμα από την Χίμκι. Η ρωσική ομάδα καλοσώρισε τον λετονό φόργουορντ που αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό με τη μορφή δανεισμού μέχρι το τέλος της περιόδου. Αυτή θα είναι η τρίτη ομάδα του παίκτη στην Euroleague μετά τις Μπασκόνια (2017-18) και Ολυμπιακό. Ο 26χρονος φόργουορντ είχε την εφετινή σεζόν 3,4 πόντους σε 11,5 λεπτά κατά μέσο όρο στην EuroLeague, μη ικανοποιώντας με τις εμφανίσεις του τους «ερυθρόλευκους».

«Είχαμε προβλήματα στο ρόστερ και αποφασίσαμε να αυξήσουμε τις επιλογές μας με τους Χάρισον και Τίμα. Ο Γιάνις μπορεί να παίξει στο 3 και το 4, είναι δυναμικός κάτω από τα καλάθια και έχει καλό σουτ. Ήταν μια πολύ καλή επιλογή για μας αυτή τη στιγμή. Με την προσθήκη του θα δυναμώσουμε κάτω από το καλάθι και θα γίνουμε πιο επιθετικοί. Τον γνωρίζω εδώ και αρκετά χρόνια, είναι καλός παίκτης, που απλώς ίσως να μη βρήκε το ρόλο του στον Ολυμπιακό, αν και έπαιξε καλά στην Μπασκόνια και φυσικά στη Ζενίτ. Έχει μεγάλες δυνατότητες και θέλουμε να τις εκμεταλλευτούμε», ανέφερε ο προπονητής της Χίμκι, Ρίμας Κουρτινάιτις.

Ο Σιμόνε Πιανιτζιάνι ανέλυσε την αναμέτρηση της Αρμάνι με τον Ολυμπιακό και τόνισε πως οι Πειραιώτες έχουν το «πάνω χέρι» για την 6η θέση, λόγω του προγράμματός τους.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στην ιστοσελίδα της Euroleague ο ιταλός τεχνικός ανέφερε: «Δεν είναι ένα ματς – πλέι οφ, γιατί το πρόγραμμα του Ολυμπιακού του δίνει σοβαρό πλεονέκτημα στο φινάλε της σεζόν. Έχει μεγάλη εμπειρία σε τέτοια ματς, ακόμα και εκτός έδρας, με τους Έλληνες παίκτες που είναι η καρδιά της ομάδας. Εννοώ τον Σπανούλη, τον Παπανικολάου, τον Πρίντεζη, τον Μάντζαρη, αλλά και τον Μιλουτίνοφ».

Στη συνέχεια είπε: «Πρέπει να παίξουμε με ενθουσιασμό και ωριμότητα, γιατί ο Ολυμπιακός δεν χάνει τη συγκέντρώσή του. θα πρέπει να επιβιώσουμε από την αμυντική προσπάθεια του αντιπάλου και να εκμεταλλευτούμε τις στιγμές που θα είμαστε καλοί και αποτελεσματικοί. Αυτό δεν συμβαίνει λόγω τύχης, αλλά λόγω της σκληρής δουλειάς μας για το σωστό spacing και το “γέμισμα” των γραμμών μας στο τρανζίσιον. Θα πρέπει να το κάνουμε ακόμα περισσότερο αύριο και να χτίσουμε για το μέλλον σε μια εξαιρετική ατμόσφαιρα».

Complimenti a coach Simone Pianigiani, che con la vittoria di ieri ha raggiunto le 50 vittorie in #LBASerieA @PosteMobile sulla panchina dell’@OlimpiaMI1936 #TuttoUnAltroSport pic.twitter.com/nTTSUCmk9V

— Lega Basket Serie A (@LegaBasketA) 12 Μαρτίου 2019

Η ιταλική ομάδα είχε παραταχθεί με απουσίες στο πρόσφατο παιχνίδι του πρωταθλήματος κόντρα στη Ρέτζιο Εμίλια, αλλά έχει όλους τους παίκτες της διαθέσιμους, για την αναμέτρηση με τους Πειραιώτες, πλην του γνωστού προβλήματος με τον Αρτούρας Γκουντάιτις.

Συγκεκριμένα, ο Κέρτις Τζέρελς (6,4π., 1,6ασ.) ξεπέρασε το πρόβλημα που αντιμετώπιζε στο δεξί γόνατο, ενώ ο σέρβος σταρ, Νεμάνια Νέντοβιτς (12,2π., 3,3ασ.), ξεκουράστηκε, πήρε «ανάσες» και είναι και πάλι στο 100%.

«Check in» στη δωδεκάδα της Αρμάνι θα κάνει και ο Τζέιμς Νάναλι (14,2π., 3ρ., 2,8ασ.). Ο αμερικανός φόργουορντ είχε ταξιδέψει στις ΗΠΑ για προσωπικούς λόγους, αλλά επέστρεψε στο Μιλάνο, προπονήθηκε κανονικά και θα είναι «ετοιμοπόλεμος».

Εκτός, βέβαια, θα είναι ο Λιθουανός Γκουντάιτις, που υπέστη ρήξη χιαστού στο ματς με την Γκραν Κανάρια και δεν υπολογίζεται έτσι κι αλλιώς για το υπόλοιπο της σεζόν.

Με Μάικλ Τζέιμς και Βασίλη Σπανούλη το promo – video του αγώνα:

This Is THE Game: a Milano c’è l’Olympiacos, una notte per combattere tutti insieme

Keywords
Τυχαία Θέματα