Βασίλης Μπέτσης: Στρατιώτης του Περιστερίου, του Παχατουρίδη και του Ατρομήτου

Συνέντευξη στο altsantiri.gr παραχώρησε ο Αντιδήμαρχος Περιστερίου και πρόεδρος της ΠΑΕ Ατρόμητος, Βασίλης Μπέτσης, ο οποίος μας μίλησε για τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, το έργο του δημάρχου Ανδρέα Παχατουρίδη, αλλά και για τον Ατρόμητο.

Κύριε Μπέτση, πως βλέπετε τις δημοτικές εκλογές του Μαϊου;

Για εμάς δεν έχει αλλάξει κάτι, όπως μας λέει και ο Ανδρέας Παχατουρίδης καθημερινά

“ο κόσμος μας ψήφισε για να δουλέψουμε μέχρι το τέλος της θητείας μας, όχι για να κάνουμε ένα χρόνο προεκλογική περίοδο”. Συνεχίζουμε καθημερινά τον αγώνα για να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των συμπολιτών μας, τα προβλήματα πάντα θα υπάρχουν, το σημαντικό είναι να παλεύεις να τα λύσεις, να είσαι ξεκάθαρος σχετικά με το τι μπορεί να γίνει και τι όχι και να μπορείς να κοιτάς στα μάτια τους συμπολίτες σου, που σε έχουν στείλει στο δημοτικό συμβούλιο για να τους εκπροσωπείς. Αυτό κάνω τόσα χρόνια δίπλα στον Ανδρέα και αυτό θα συνεχίσω να κάνω, όσο ο κόσμος θα μου δανείζει την εμπιστοσύνη του.

Κατά κοινή ομολογία, το Περιστέρι αποτελεί μια πόλη πρότυπο πλέον σε όλη την επικράτεια, πιο έργο ξεχωρίζετε από αυτά που έχουν γίνει;

Σίγουρα μετά από τόσα χρόνια δε μπορώ να ξεχωρίσω κάποιο. Επί των ημερών μας στο Περιστέρι έχουν γίνει θέατρα, γήπεδα, πλατείες, το νέο, δεύτερο, κολυμβητήριο, το νεό Δημαρχείο, τρεις σταθμοί Μετρό, η καθαριότητα της πόλης μας είναι άψογη, όμως για μένα ίσως μεγαλύτερο έργο που γίνεται από την Διοίκηση Παχατουρίδη είναι αυτό της κοινωνικής μέριμνας, οι κοινωνικές δράσεις για τις οικογένειες που βελτιώνουν άμεσα την καθημερινότητα τους. Προγράμματα όπως το «Κοινωνικό παντοπωλείο», το «Φαγητό κατ’οίκον» το οποίο διαθέτει τρόφιμα σε πάνω από 400 σπίτια οικογενειών ευπαθών κοινωνικών ομάδων, το «Σε έχω έγνοια» ένα πρόγραμμα μέσω του οποίου που στέλνουμε σε Περιστεριώτες φοιτητές που σπουδάζουν εκτός πόλης τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης σε μηνιαία βάση δείχουν τα κοινωνικά αντανακλαστικά της πόλης και του δήμου που έχει μεταμορφώσει ο Ανδρέας Παχατουρίδης αυτά τα χρόνια.

Ο Ανδρέας Παχατουρίδης είναι γνωστό πως εργάζεται μανιωδώς, χωρίς γιορτές και αργίες για την πόλη. Πόσο εύκολο είναι να ακολουθήσετε τους ρυθμούς του;

Είναι αλήθεια, πως ο δήμαρχος είναι ο πρώτος που θα σηκωθεί να πάει στο γραφείο το πρωί και ο τελευταίος που θα πάει για ύπνο το βράδυ. Ηγείται με το παράδειγμα του και αυτό κάνει τον καθένα από εμάς, που δουλεύουμε δίπλα του εδώ και χρόνια, να ξέρουμε πως η αφοσίωση και το πάθος μας για το Περιστέρι είναι τα βασικά εργαλεία στη δουλειά που κάνουμε, ο καθένας από το πόστο του.

Ποιά ήταν η πιο ευχάριστη στιγμή αυτής της πορείας σας στην τοπική αυτοδιοίκηση;

Επειδή η καθημερινότητα απαιτεί πολλές μικρές μάχες, θα σας έλεγα πως ευχάριστη είναι κάθε στιγμή που ξέρεις πως λύθηκε ένα πρόβλημα, που σου έχει αναφέρει κάποιος δημότης. Αν με ρωτάτε όμως για συγκεκριμένες στιγμές/ορόσημα. πιστεύω πως δε θα ξεχάσω ποτέ δύο: όταν ορκίστηκα δημοτικός σύμβουλος για πρώτη φορά και αμέσως άκουσα τον Ανδρέα Παχατουρίδη να μου λέει “τέλος τα χαμόγελα, ώρα για δουλειά” αλλά και όταν η πόλη μας, το Περιστέρι, διοργάνωσε με άψογο τρόπο το αγώνισμα της Πυγμαχίας, στους Ολυμπιακούς του 2004, μένοντας έτσι για πάντα στην ιστορία αυτού του σημαντικού γεγονότος.

Η επανεκλογή σας, δε σας γεμίζει χαμόγελα;

Η επανεκλογή μου ως δημοτικός σύμβουλος με γεμίζει ευθύνες, χαμογελάω όταν βλέπω πως ένας δημότης μας ευχαριστεί που βοηθήσαμε να λυθεί το πρόβλημα του.

Παράλληλα είστε και ο πρόεδρος του Ατρομήτου. Ποια είναι η καλύτερη στιγμή που ζήσατε μέχρι σήμερα με τον Ατρόμητο;

Η συμμετοχή της ομάδας μας στην Ευρώπη και η παρουσία μας στους δύο τελικούς του Κυπέλλου Ελλάδας. Μπορεί τα αποτελέσματα να μην ήταν τα επιθυμητά αλλά αποτέλεσαν σπουδαίες στιγμές στην πορεία του συλλόγου. Είμαι σίγουρος ότι όσο υπάρχει στην ομάδα ο Γιώργος Σπανός και όσο ο κόσμος της την αγκαλιάζει θα έχουμε στο μέλλον ακόμα περισσότερες στιγμές να αναφέρουμε.

Κάνοντας τη συνέντευξη αυτή στο προπονητικό κέντρο του Ατρομήτου, μπορώ να σας πω ότι είμαι εντυπωσιασμένος από την ποιότητα των εγκαταστάσεων.

Σας ευχαριστώ που μου δίνετε τη δυνατότητα να σας υπενθυμίσω, πως αυτό αποτελεί μια Ολυμπιακή εγκατάσταση, που ο Ανδρέας Παχατουρίδης φρόντισε να μην ερημώσει, αλλά να φτιαχτεί, ώστε να δημιουργηθεί ένα υπέροχο θέατρο, ένα προπονητικό κέντρο, χώροι εκδηλώσεων, ώστε να κερδίσει και η τοπική κοινωνία, και ο πολιτισμός και να αποφέρει χρήματα στο δήμο μας και παράλληλα να έχει ένα σπίτι η ομάδα της πόλης μας, ο Ατρόμητος, που το συντηρεί. Μόνο στο Περιστέρι αξιοποιήθηκαν με άρτιο τρόπο οι Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις, ας μη μιλήσουμε για το τι έχει γίνει στην υπόλοιπη Αττική.

Κλείνοντας να σας ρωτήσω: είστε αισιόδοξος για το μέλλον της χώρας; Είναι τα δύσκολα πίσω μας;

Είμαι αισιόδοξος γιατί πιστεύω στη χώρα μας και τους ανθρώπους της. Τα δύσκολα όμως δεν είναι πίσω μας, είναι δίπλα μας και γι΄αυτό χρειάζεται συνεχόμενος αγώνας με τα προβλήματα, καθαρά λόγια και σκληρή δουλειά. Εμείς αυτό έχουμε μάθει να κάνουμε στο Περιστέρι και αυτό θα συνεχίσουμε!

Keywords
Τυχαία Θέματα