Τα «παρατράγουδα» που έθεσαν σε κίνδυνο την επιχείρηση διάσωσης στην Ταϊλάνδη

Αίσιο τέλος είχε η συγκλονιστική περιπέτεια που καθήλωσε όλον τον πλανήτη για τον απεγκλωβισμό των 12 παιδιών και του 25χρονου προπονητή τους από το σπήλαιο που έγινε φυλακή τους για πάνω από 15 ημέρες. Η επιχείρηση διάσωσης στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, ωστόσο, δεν έλειψαν και ορισμένα «παρατράγουδα» που την έθεσαν σε κίνδυνο.

Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε ο Guardian επικαλούμενος τοπικά ΜΜΕ, ένας δημοσιογράφος βρίσκεται υπό κράτηση από τις αρχές της Ταϊλάνδης, καθώς

πέταξε drone πάνω από την είσοδο του σπηλαίου, προκειμένου να εξασφαλίσει αποκλειστικά πλάνα.

Βέβαια, ο εν λόγω δημοσιογράφος δεν ήταν ο μόνος που έθεσε κίνδυνο την επιχείρηση διάσωσης. Υπήρξαν, μάλιστα, άγνωστοι οι οποίοι μπήκαν στη συχνότητα των αστυνομικών αρχών, προκειμένου να υποκλέψουν πληροφορίες για την εξέλιξη των επιχειρήσεων.

Police have detained a foreign journalist for flying a drone near #ThamLuang. Recently a Thai flew a drone as a helicopter took off.

RT @thestandardth: ผู้สื่อข่าวทีวีจากช่อง TVN โปแลนด์ ถูกเจ้าหน้าที่ควบคุมตัวระหว่างเกาะติดสถานการณ์ถ้ำหลวง เหตุใช้โดรนบริเวณปากทางเข้าออก pic.twitter.com/2kL7UzyIKo

— Richard Barrow in Thailand (@RichardBarrow) 10 Ιουλίου 2018

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ταϊλάνδη,tailandi