«Πόλεμος» κυβέρνησης με ΣΕΒ – «Η κυβερνητική πολιτική αποθαρρύνει τους επενδυτές», απαντά ο Φέσσας

Σαφείς αιχμές για τη στάση του ΣΕΒ άφησε τη Δευτέρα ο Αλέξης ΤσίπραςΤαύτισε τη στάση του με αυτήν της αξιωματικής αντιπολίτευσηςΜε έκτακτη συνέντευξη Τύπου απάντησε ο πρόεδρος του ΣΕΒ σήμεραΝέα πυρά από Τζανακόπουλο: Απαράδεκτη η παρέμβαση του ΣΕΒ

«Πόλεμος» δηλώσεων έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών και την κυβέρνηση, μετά τις σαφείς αιχμές που άφησε για τη στάση του ΣΕΒ απέναντι στις προσπάθειες

της ελληνικής κυβέρνησης για οικονομική ανάπτυξη κατά τη χθεσινή του ομιλία ο έλληνας πρωθυπουργός.

Συγκεκριμένα, ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε την ηγεσία του ΣΕΒ να μην εκτίθεται, ενώ ο πρόεδρος του ΣΕΒ απαντώντας σήμερα με έκτακτη συνέντευξη Τύπου προειδοποίησε «ότι οι αγορές δεν θα συγχωρήσουν διγλωσσία και το ξήλωμα των μεταρρυθμίσεων».

Με έκτακτη συνέντευξη Τύπου απάντησε ο Φέσσας

Αναλυτικότερα, κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σήμερα, Τρίτη, ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Θεόδωρος Φέσσας εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την πρόσφατη νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργείου Εργασίας, αναφέροντας ότι τέτοιες νομοθετικές ενέργειες αποθαρρύνουν την προσέλκυση επενδύσεων, ενώ προειδοποίησε ότι οι αγορές δεν θα συγχωρήσουν διγλωσσία και το ξήλωμα των μεταρρυθμίσεων που δεν θα επιτρέψουν την επιστροφή στην κανονικότητα.

Παράλληλα, σε ό,τι αφορά τις προθέσεις της κυβέρνησης να παγώσει την μείωση των συντάξεων, ο πρόεδρος του ΣΕΒ τόνισε ότι βασικός στόχος της χώρας, πρέπει να είναι η απόκτηση βιώσιμου ασφαλιστικού συστήματος και πως ο προϋπολογισμός δεν μπορεί να αντέξει το κόστος της συνταξιοδοτικής δαπάνης.

Νέα πυρά από Τζανακόπουλο: Απαράδεκτη η παρέμβαση του ΣΕΒ

Την ίδια στιγμή νέα πυρά από την πλευρά της κυβέρνησης εξέφρασε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, «στην προσπάθειά μας για την επαναρύθμιση στα εργασιακά έχουμε απέναντι μας τον κ. Μητσοτάκη που μιλά για ‘ξεπερασμένο 8ωρο, αλλά και το ΣΕΒ, ο οποίος με την απαράδεκτη παρέμβασή του επιμένει στην περικοπή των συντάξεων για το 2019 και την μείωση του αφορολόγητου το 2020».

Τσίπρας: Αμιγώς πολιτικά τα κίνητρα του ΣΕΒ

Τέλος, να μην εκτίθεται, κάλεσε κατά τη χθεσινή του ομιλία ο Αλέξης Τσίπρας την ηγεσία του ΣΕΒ ασκώντας κριτική στη στάση του, την οποία αντιδιέστειλε με τη στάση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος.

Ειδικότερα, είπε ότι ακούει με μεγάλη προσοχή και ενδιαφέρον τις θέσεις, τις προτάσεις αλλά και τις ανησυχίες που διατυπώνει ο επιχειρηματικός κόσμος της Βόρειας Ελλάδας και ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος.

Στη συνέχεια, ο Τσίπρας εγκάλεσε την ηγεσία του ΣΕΒ για «αμιγώς πολιτικά κίνητρα» τα οποία «δεν έχουν καμία σχέση με τις ειλικρινείς αγωνίες τόσο του επιχειρηματικού κόσμου όσο και της ελληνικής κοινωνίας».

Κατά τον ίδιο, αυτό αποδείχθηκε «και από την πρόσφατη έκθεση του, στην οποία ουσιαστικά επιχειρεί να παρέμβει στη δημόσια συζήτηση για τα μέτρα του 19 και του 20 δίνοντας σήμα αναγκαιότητας εφαρμογής τους, ανεξάρτητα από το αν πιάνουμε τους στόχους ή όχι».

Keywords
Τυχαία Θέματα