Σύσταση Κ.Ο. με ανεξάρτητους βουλευτές -και πρώην ΧΑ- προτείνει η Παπακώστα

Μία πρόταση που σίγουρα θα προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις έκανε η Κατερίνα Παπακώστα, για σύσταση νέας κοινοβουλευτικής ομάδας αποτελούμενης από τους δέκα ανεξάρτητους βουλευτές του κοινοβουλίου.

Με επιστολή της στον Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, η πρώην «γαλάζια» βουλευτίνα προτείνει να γίνουν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες, ώστε να συγκεντρωθεί το απαραίτητο αριθμητικό όριο των δέκα βουλευτών, μεταξύ των οποίων και τρία πρώην μέλη της ΚΟ της Χρυσής Αυγής:

ο Κώστας Μπαρμπαρούσης, ο Νίκος Μίχος και ο Δημήτρης Κουκούτσης.

Κάτι τέτοιο βέβαια δεν καθίσταται δυνατό καθώς υπάρχουν προϋποθέσεις που προς το παρών τουλάχιστον δεν πληρούνται. Σύμφωνα με το άρθρο 16 παρ3 του Κανονισμού της Βουλής οι βουλευτές πoυ επιθυμoύν να ιδρύσoυν Koινoβoυλευτική Oμάδα «υπoβάλλoυν στoν Πρόεδρo της Boυλής σχετική δήλωση, πoυ περιέχει τoν τίτλo τoυ Kόμματoς και τα oνόματα των μελών και τoυ Πρoέδρoυ της. H δήλωση αυτή υπoγράφεται από όλα τα μέλη της Koινoβoυλευτικής Oμάδας, ανακoινώνεται στη Boυλή και καταχωρίζεται στα Πρακτικά».

Στην προκειμένη δηλαδή περίπτωση πέραν της πρόθεσης της κ. Παπακώστα θα πρέπει να συμφωνήσουν και υπογράψουν και οι υπόλοιποι εννιά «άστεγοι» βουλευτές, μεταξύ των οποίων και οι τρεις της Χρυσής Αυγής.

Αυτοί είναι οι Στάθης Παναγούλης, Χάρης Θεοχάρης, Νίκος Νικολόπουλος, Γιώργος Λαζαρίδης, Γιώργος Κατσιαντώνης και Δημήτρης Καμμένος.

Τέλος, από το γραφείο του προέδρου της Βουλής διευκρινίζεται ότι για τη διαδικασία συγκρότησης Κοινοβουλευτικής Ομάδας δεν είναι αρμόδιος ο πρόεδρος αλλά οι ίδιοι οι ενδιαφερόμενοι βουλευτές, όπως προβλέπει ο κανονισμός. Το άρθρο 15 παράγραφος 1 του κανονισμού αναφέρει ότι «ο ελάχιστος απαιτούμενος αριθμός βουλευτών για τη συγκρότηση μιας Κοινοβουλευτικής Ομάδας ορίζεται σε 10».

Keywords
Τυχαία Θέματα