Ο Τσίπρας υποδέχεται με ένα tweet την αθώωση της Ηριάννας και του Περικλή (εικόνα)

Με ένα πανηγυρικό tweet ο Αλέξης Τσίπρας υποδέχτηκε την ιστορική απόφαση αθώωσης της Ηριάννας και του Περικλή.

Μετά από πολυήμερη διαδικασία και με την εισαγγελική πρόταση να ζητά την ενοχή των δύο κατηγορουμένων, ο πρόεδρος ανακοίνωσε την ετυμηγορία του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου η οποία κήρυξε αθώους τους δύο, που σε πρώτο βαθμό είχαν καταδικαστεί σε κάθειρξη 13 ετών ο καθένας.

«Σήμερα

αποκαταστάθηκε μια μεγάλη αδικία απέναντι σε δύο νέους ανθρώπους. Η δημοκρατία και το κράτος δικαίου ανέπνευσαν #free_Irianna», γράφει χαρακτηριστικά στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ο έλληνας πρωθυπουργός.

Σήμερα αποκαταστάθηκε μια μεγάλη αδικία απέναντι σε δύο νέους ανθρώπους. Η δημοκρατία και το κράτος δικαίου ανέπνευσαν #free_Irianna

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) June 28, 2018

ΣΥΡΙΖΑ: H αθωωτική απόφαση του Εφετείου αποκαθιστά μία τεράστια αδικία

«Η αθωωτική απόφαση του Εφετείου για την Ηριάννα και τον Περικλή αποκαθιστά μία τεράστια αδικία που είχε συντελεστεί εις βάρος τους, αφού όμως πρώτα παρέμειναν έγκλειστοι, για έναν χρόνο, μετά την πρωτόδικη καταδίκη τους» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του κόμματος.

Επίσης, υπογραμμίζει ότι «στην αθώωση των δύο συνετέλεσε ένα πλατύ και πολύμορφο κίνημα αλληλεγγύης. Η κινητοποίηση αυτή συνέβαλλε στην εξουδετέρωση του κλίματος τρομοϋστερίας που είχε καλλιεργηθεί από συντηρητικούς κύκλους».

Βούτσης: Πρόκειται για μία απόφαση λογικής και ανθρωπιάς

«Πρόκειται για μία απόφαση λογικής, ανθρωπιάς και στοιχειώδους ανταπόκρισης στο κοινό περί δικαίου αίσθημα». Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, σχολιάζοντας την ομόφωνη απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, το οποίο έκρινε, ομόφωνα, αθώους την Ηριάννα και τον Περικλή.

Σβίγκου: Η απόφαση αποκαθιστά την εμπιστοσύνη των πολιτών στον θεσμό της δικαιοσύνης

«Η απόφαση για την Ηριάννα και τον Περικλή αποκαθιστά την εμπιστοσύνη των πολιτών στον θεσμό της δικαιοσύνης και αποτελεί μία νίκη για το πολύμορφο κίνημα που δεν σταμάτησε ούτε λεπτό να συμπαραστέκεται στους δυο νέους, για το δικαίωμά τους σε μία δίκαιη δίκη, για να λάμψει η αλήθεια» γράφει η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, σε ανάρτησή της στο Twitter.

Η απόφαση για την Ηριάννα κ τον Περικλή αποκαθιστά την εμπιστοσύνη των πολιτών στο θεσμό της δικαιοσύνης κ αποτελεί μια νίκη για το πολύμορφο κίνημα που δεν σταμάτησε ούτε λεπτό να συμπαραστέκεται στους δυο νέους,για το δικαιωμά τους σε μια δίκαιη δίκη, για να λάμψει η αλήθεια

— Ράνια Σβίγκου (@rania_sv) 28 Ιουνίου 2018

Keywords
Τυχαία Θέματα