ΣΥΡΙΖΑ: Καταδικάζει τις αφίσες κατά δημοσιογράφων – «Γεννά ερωτηματικά η δήλωση Αυγενάκη»

Οι αφίσες που στοχοποίησαν δημοσιογράφους και «επικήρυξαν» αθλητικούς συντάκτες στον Πειραιά, με στόχο να τρομοκρατήσουν, έχουν προκαλέσει την αντίδραση της αθλητικής κοινότητας, του δημοσιογραφικού κλάδου αλλά και πολιτικών κομμάτων, με τον ΣΥΡΙΖΑ να καταδικάζει αυτή την ενέργεια, ενώ αναφέρει πως αφήνει ερωτηματικά η δήλωση του Λευτέρη Αυγενάκη.

Μετά την ΕΣΗΕΑ,

την ΕΣΗΕΜ-Θ, τον ΠΣΑΤ και τη Super League 1, τις αφίσες καταδίκασε και ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο τομεάρχης Αθλητισμού του κόμματος, Γιάννης Μπουρνούς, με δήλωσή του τονίζει πως το συγκεκριμένο γεγονός «καταδεικνύει την κατάσταση που έχει περιέλθει το ελληνικό ποδόσφαιρο».

Παράλληλα, στρέφεται και κατά του Υφυπουργού Αθλητισμού για το tweet που έκανε αναφορικά με τις αφίσες της ντροπής. Πολλοί είναι αυτοί που λένε ότι με όσα έγραψε ο Λευτέρη Αυγενάκη… εξισώνει τους δημοσιογράφους με τους εκβιαστές και τους εμπνευστές αυτής της απαράδεκτης ενέργειας.

«Καταδικάζω απερίφραστα την επικήρυξη δημοσιογράφων αθλητικού μέσου, η οποία, εκτός απ’ τη ζωή τους, στρέφεται κατά της ελευθερίας του Τύπου και καταδεικνύει με εμφατικό και αποτρόπαιο τρόπο την κατάσταση που έχει περιέλθει το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Οι ευθύνες της πολιτικής αθλητικής ηγεσίας είναι σοβαρότατες. Η δήλωση του υφυπουργού αθλητισμού για το συμβάν αντί για σαφείς απαντήσεις, προκαλεί ερωτηματικά. Ίσως εν όψει φημολογούμενου ανασχηματισμού να αισθάνεται ότι πρέπει να δώσει εξετάσεις, για να κρατήσει τη θέση του», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Μπουρνούς.

Η ανάρτηση Αυγενάκη:

«Ο Αθλητισμός είναι ασύμβατος με κάθε μορφή βίας. Ομοίως και η Δημοσιογραφία, λειτούργημα με συγκεκριμένο κώδικα δεοντολογίας. Κάθε πράξη που πληγώνει τον Αθλητισμό μας & τη Δημοσιογραφία είναι αυτονόητα καταδικαστέα. Η προάσπισή τους είναι συστατικό εξέλιξης της κοινωνίας μας» έγραψε στο twitter ο Υφυπουργός Αθλητισμού.

Ο Αθλητισμός είναι ασύμβατος με κάθε μορφή βίας. Ομοίως και η Δημοσιογραφία, λειτούργημα με συγκεκριμένο κώδικα δεοντολογίας. Κάθε πράξη που πληγώνει τον Αθλητισμό μας & τη Δημοσιογραφία είναι αυτονόητα καταδικαστέα. Η προάσπισή τους είναι συστατικό εξέλιξης της κοινωνίας μας.

— Lefteris Avgenakis (@l_avgenakis) May 7, 2020

Υπενθυμίζεται ότι… άτακτη υποχώρηση ήταν η στρατηγική που επέλεξε ο Λευτέρης Αυγενάκης, καθώς ματαίωσε τις προγραμματισμένες για την Πέμπτη (07/05) επισκέψεις στις προπονητικές εγκαταστάσεις του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ, σε Κορωπί και Σπάτα αντίστοιχα, μαζί με την υγειονομική επιτροπή. Οι «πράσινοι» είχαν αναφέρει πως ο υφυπουργός είναι «ανεπιθύμητος»… 

Ουσιαστικά πρόκειται για νέα «ήττα» του Λευτέρη Αυγενάκη με βάση τους χειρισμούς του στον χώρο του ποδοσφαίρου και με ομάδες (από τις λεγόμενες «μεγάλες») να λένε ανοιχτά στον Υφυπουργό Αθλητισμού ότι είναι «ανεπιθύμητος». Ο Λευτέρης Αυγενάκης ήταν να επισκεφτεί τις εγκαταστάσεις με υγειονομική επιτροπή, με βάση τα όσα έχουν σχεδιαστεί για την επαναλειτουργία του αθλητισμού και του ποδοσφαίρου, μετά και τις ανακοινώσεις του.

Keywords
Τυχαία Θέματα