Το in.gr στην Αγ. Παρασκευή: Συνωστισμός για ακόμα ένα βράδυ στην πλατεία Αγίου Ιωάννου [Εικόνες]

22:44 7/5/2020 - Πηγή: In.gr

Μεγάλος συνωστισμός παρατηρείται για ακόμα ένα βράδυ, το τέταρτο κατά σειρά, στην Αγία Παρασκευή και συγκεκριμένα στην πλατεία Αγίου Ιωάννου, η οποία παραμένει κλειστή μετά τα υπαίθρια πάρτι των τελευταίων ημερών και τις εντάσεις που δημιουργήθηκαν εκεί.

Στην περιοχή, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες και τα βίντεο που δημοσιεύει το in.gr, βρίσκονται περίπου 200 άτομα, όλοι νεαροί όλοι 15 με 25, οι οποίοι μέχρι στιγμής κάθονται ήσυχα.

https://tv.in.gr/uploads/20200507/224848_20200507_222439.mp4

Ωστόσο, ελάχιστοι είναι αυτοί που τηρούν τα μέτρα προστασίας

από τον κοροναϊό, αφού όπως φαίνεται στις εικόνες και τα βίντεο του in.gr, οι αποστάσεις δεν τηρούνται ούτε στο ελάχιστο.

Ελάχιστοι είναι, δε, εκείνοι που φορούν μάσκες.

https://tv.in.gr/uploads/20200507/224752_20200507_222903.mp4https://tv.in.gr/uploads/20200507/224936_video_2020-05-07_22-47-46.mp4Τυπική η παρουσία της αστυνομίας

Στην περιοχή δεν υπάρχει ισχυρή αστυνομική παρουσία, όπως τα προηγούμενα βράδια, με σκοπό να αποφευχθούν αναταραχές, όπως αυτές της περασμένης Τρίτης.

Ωστόσο περνάει ένα περιπολικό το οποίο, μέσω ηχητικού μηνύματος, ενημερώνει πως η πλατεία παραμένει κλειστή από τις 21:00 μέχρι και τις 06:00 το πρωί και ζητάει την απομάκρυνσή όσων βρίσκονται εκεί.

Εικόνες από τις προηγούμενες μέρες«Μικρή ανεύθυνη μειοψηφία» λέει ο δήμαρχος

Νωρίτερα, ο δήμαρχος, Βασίλης Ζορμπάς, σε γραπτή δήλωσή του, έκανε λόγο για «μια μικρή ανεύθυνη μειοψηφία» και για τον κίνδυνο να τεθεί ο δήμος σε καραντίνα με σοβαρό οικονομικό αντίκτυπο.

«Αισθάνομαι την ανάγκη να απευθυνθώ προς τη συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας, οι οποίοι κατά τη διάρκεια της κρίσης λόγω της πανδημίας, επέδειξαν υψηλό αίσθημα ατομικής, αλλά και κοινωνικής ευθύνης. Καθ΄ όλη τη διάρκεια των μέτρων όλοι μας (ο καθένας με τις δυνατότητές του) τηρήσαμε με ευλάβεια τα μέτρα που πρότεινε η ομάδα των ειδικών επιστημόνων και υιοθέτησε η κυβέρνηση. Αν η κοινωνία έφτασε μέχρι εδώ με επιτυχία, αυτό οφείλεται διότι συνέδραμαν οι πολίτες», τονίζει αρχικά ο κ. Ζορμπάς και στη συνέχεια αναφέρει:

«Οι θυσίες όλων μας, όμως, κινδυνεύουν από ανεύθυνες συμπεριφορές λίγων ατόμων, τις πιθανές συνέπειες των οποίων θα κληθούμε να πληρώσουμε όλοι. Ο δήμος μας θα κινδυνεύσει να τεθεί σε καραντίνα με ανυπολόγιστο οικονομικό αντίκτυπο».

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Αγίας Παρασκευής «εκτός από νεαρά άτομα της πόλης μας, που διασκεδάζουν χωρίς να δημιουργούν πρόβλημα, η πλατεία αυτή έχει γίνει «στέκι» ατόμων από άλλες περιοχές, αρκετοί εκ των οποίων επιδεικνύουν παραβατική συμπεριφορά. Είναι γνωστές οι εικόνες καταστροφής από καταγγελίες συνδημοτών μας. Όπως είναι επίσης γνωστό ότι κάποιοι άλλοι, άγνωστο ποιοι, κι αυτό αποτελεί ευθύνη της Αστυνομίας να το επιλύσει μετά από διαχρονικά αιτήματα των εκάστοτε Δημοτικών Αρχών, επιδίδονται στη διακίνηση ουσιών στο χώρο της πλατείας».

Και ο κ. Ζορμπάς καταλήγει λέγοντας: «Σε κάθε περίπτωση, ιδίως αυτή την κρίσιμη περίοδο, απευθύνω έκκληση, τόσο ως δήμαρχος όσο και ως ιατρός, σε όλους τους πολίτες να συνεχίσουμε να επιδεικνύουμε υπεύθυνη στάση και με ακόμη μεγαλύτερη προσοχή, ακολουθώντας τις οδηγίες των ειδικών και τις αποφάσεις της κυβέρνησης. Κάθε ανευθυνότητα, μπορεί να επιφέρει καταστρεπτικά αποτελέσματα για όλους μας, ακυρώνοντας όλη μας τη διαδρομή μέχρι σήμερα. Αξίζει;».

Αυστηρές συστάσεις Χαρδαλιά: Υπάρχει κίνδυνος να τα τινάξουμε όλα στον αέρα

Στο θέμα με τις πλατείες αναφέρθηκε εκ νέου κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης για τον κοροναϊό και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Απευθυνόμενος σε αυστηρό ύφος σε αυτούς που συναθροίζονται στις πλατείες, αγνοώντας τα μέτρα, ο κ. Χαρδαλιάς προειδοποίησε πως υπάρχει κίνδυνος να τα τινάξουμε όλα στον αέρα, καθώς τα δεδομένα μπορούν να αλλάξουν ανά πάσα στιγμή.

«Υπάρχει κίνδυνος να τα τινάξουμε όλα στον αέρα, δεν είναι ζήτημα της αστυνομίας, είναι ζήτημα ατομικής ευθύνης. Oύτε αντίσταση κάνουν κάποιοι ούτε μαγκιά δείχνουν. Η αστυνομία αντιμετωπίζει παραβατικές συμπεριφορές, όχι τον κοροναϊό» τόνισε χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης, σημειώνοντας πως η πανδημία δεν έχει τελειώσει.

Όπως είπε «στόχος είναι να μην χρειαστεί να κάνουμε βήματα προς τα πίσω και να μην θέσουμε σε κίνδυνο ό,τι έχουμε πετύχει».

Πέτσας: Δεν θέλουμε η Αγία Παρασκευή να γίνει μοντέλο

Επιπλέον, μιλώντας στο MEGA ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, τόνισε ότι στην κυβέρνηση δεν θέλουν το παράδειγμα της Αγίας Παρασκευής να γίνει μοντέλο και ζήτησε από τους Έλληνες να πειθαρχήσουν στα μέτρα.

«Δεν αποφασίσαμε να κλείσουμε εμείς κάτι. Δίνουμε οριζόντιες συστάσεις σε όλη τη χώρα, σε όλους τους πολίτες να εφαρμόζουν τα μέτρα.  Δίνουμε οδηγίες, όλοι να τηρούν τα μέτρα προστασίας και τις αποστάσεις, ώστε να έχουμε και στην 2η φάση της πανδημίας, την στάση που είχαμε στην πρώτη. Υπεύθυνοι» είπε.

«Σε περιπτώσεις που υπάρχει καταστρατήγηση θα υπάρχει τοπική παρέμβαση με απόφαση του δημάρχου. Ήταν απόφαση του δημάρχου και όποιος δήμαρχος δει ότι υπάρχει πρόβλημα μπορεί να πάρει ένα τέτοιο μέτρο» συμπλήρωσε.

«Όταν γίνεται η αρχική σύσταση περιμένουμε από τους πολίτες να συμμορφωθούν, όπως έδειξαν και το προηγούμενο διάστημα.

Δεν κάνουμε κάτι άλλο από αυτό συστήνει η υγειονομική επιτροπή, όπου υπάρχει παραβατική συμπεριφορά θα υπάρχει παρέμβαση, γιατί οι υπόλοιποι Έλληνες δεν είναι κορόιδα.Δεν θέλουμε η Αγ. Παρασκευή να γίνει μοντέλο και κανείς Έλληνας δεν το θέλει» κατέληξε.

Keywords
Αναζητήσεις
Τυχαία Θέματα