Συμβολικές διαμαρτυρίες εργαζομένων στον πολιτισμό σε Θεσσαλονίκη και στο αρχαίο θέατρο της Λάρισας (video)

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις από τον καλλιτεχνικό κόσμο για τα μέτρα στήριξης των εργαζόμενων στα θεάματα, που εξήγγειλε η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη. Αυτό συνέβη και σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα…

Άνθρωποι της τέχνης και του πολιτισμού πραγματοποίησαν μία ξεχωριστή βουβή διαμαρτυρία μπροστά από το Λευκό Πύργο, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να στείλουν το μήνυμά τους. Οι καλλιτέχνες που φορούσαν τις μάσκες τους, δέθηκαν με κορδέλα και έστειλαν το μήνυμα πως «Η κορδέλα μας ενώνει και

μας φιμώνει ταυτόχρονα».

Συμπαράσταση και από την Ένωση Κινηματογραφιστών Βορείου Ελλάδος με φόντο την πρωτοβουλία «Support Art Workers» που δημιουργήθηκε πρόσφατα και έχει τεράστια απήχηση στη Θεσσαλονίκη αλλά και σε όλη την Ελλάδα.

«Η ΕΚΒΕ συγκεντρώθηκε εδώ σε συμπαράσταση της πρωτοβουλίας “Support Art Workers”.
Είμαστε εδώ εδώ για να διεκδικήσουμε τα εργασιακά μας δικαιώματα», τόνισε στην κάμερα του «thes.gr» η σκηνοθέτης και οπερατέρ Αλεξάνδρα Κανθοπούλου.

Από την πλευρά του ο τραγουδοποιός Δημήτρης Ζερβουδάκης σχολίασε: «Άμεση και καθολική υποστήριξη με την επιδοματική βοήθεια σε όλο τον κλάδο των εργαζομένων στο Θέαμα Ακρόαμα.

Ο σκηνοθέτης και μέλος της ΕΚΒΕ, Σταύρος Παρχαρίδης μεταξύ άλλων τόνισε πως: «Ο Πολιτισμός ίσως να δέχεται το πιο δυνατό χτύπημά του… Ο Πολιτισμός είναι δικαίωμα του πολίτη και υποχρέωση της Πολιτείας. Το απόγευμα της Πέμπτης (07/05) πραγματοποιήθηκε ακόμη μία διαμαρτυρία μπροστά από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος».

Συμβολική διαμαρτυρία εργαζομένων στο πολιτισμό μπροστά στο αρχαίο θέατρο της Λάρισας

Διαμαρτυρία μπροστά από το Αρχαίο Θέατρο της Λάρισας πραγματοποίησαν σήμερα το απόγευμα οι λαρισαίοι καλλιτέχνες και εργαζόμενοι στο χώρο του πολιτισμού, στο πλαίσιο της πανελλαδικής ημέρας δράσεων του κινήματος #supportartworkers

Η συγκέντρωση είχε ως βασικά αιτήματα την ανακοίνωση χρονοδιαγράμματος, καθώς και μέτρων προστασίας για το ασφαλές άνοιγμα των πολιτιστικών χώρων, αλλά και έμπρακτη στήριξη των εργαζόμενων στους χώρους της τέχνης.

Πηγές: euronews, thes.gr, onlarissa

Φωτογραφίες: eurokinissi.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα