Συνεχίζεται η ένταση στη Φιλοσοφική του ΕΚΠΑ – Ο Ρουβίκωνας επανακατέλαβε το γραφείο 516

Σε πεδίο έντασης έχει μετατραπεί από το πρωί της Τετάρτης η Φιλοσοφική σχολή του ΕΚΠΑΚαθηγητές έρχονται σε σύγκρουση με την αντιεξουσιαστική συλλογικότητα του Ρουβίκωνα για το γραφείο 516Οι Πανεπιστημιακοί έκλεισαν το πρωί της Τετάρτης την είσοδο της Φιλοσοφικής Σχολής για μην έχουν πρόσβαση τα μέλη της συλλογικότητας

Σε πεδίο έντασης έχει μετατραπεί από το πρωί της Τετάρτης η Φιλοσοφική σχολή του ΕΚΠΑ, με τους καθηγητές να έρχονται σε σύγκρουση με την αντιεξουσιαστική συλλογικότητα του Ρουβίκωνα για

το γραφείο 516.

Το γραφείο 516 της Φιλοσοφικής, το οποίο έχει μετατραπεί σε «μήλον της έριδος» μεταξύ των καθηγητών και της συλλογικότητας έχει ήδη αλλάξει «χέρια» δύο φορές από το πρωί της Τετάρτης.

Αναλυτικότερα, οι Πανεπιστημιακοί έκλεισαν το πρωί της Τετάρτης την είσοδο της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών, δημιουργώντας μια ανθρώπινη αλυσίδα, για να μην μπορέσουν να μπουν τα μέλη του Ρουβίκωνα που είχαν καταλάβει την εν λόγω αίθουσα.

Η Κοσμητεία στην ανακοίνωσή της σήμερα το πρωί έγραψε χαρακτηριστικά: «Η πανεπιστημιακή κοινότητα προασπίζεται την ακαδημαϊκή ελευθερία, την αξιοπρέπειά της και την απρόσκοπτη λειτουργία της. Ο χώρος 516 βρίσκεται στη διάθεση της Φιλοσοφικής Σχολής».

Νωρίτερα, σύμφωνα με άτομα που βρίσκονταν από νωρίς στο Πανεπιστήμιο, περίπου στις 10 το πρωί, φοιτητές και άτομα που πρόσκεινται στον Ρουβίκωνα έφτασαν έξω από την αίθουσα 516, όπου ο Ρουβίκωνας είχε προαναγγείλει πως θα λειτουργεί κάθε Τετάρτη από τις 10:00 μέχρι τη 13:00.

Έτσι, δημιουργήθηκε νέο «κύμα» έντασης, με αποτέλεσμα τα μέλη της αντιεξουσιαστικής ομάδας να καταλάβουν εκ νέου την αίθουσα.

Ρουβίκωνας προς φοιτητές: «Δώστε» μας καθηγητές που ζητούν φακελάκια ή σεξουαλικά ανταλλάγματα

Σημειώνεται ότι την Τρίτη στέλεχος της συλλογικότητας ζήτησε από τους φοιτητές να καταγγείλουν περιστατικά με φοιτητές που ζητούσαν φακελάκια ή άλλου είδους ανταλλάγματα.

«Θα παρακαλέσω οι φοιτητές και οι φοιτήτριες που έχουν πληροφορίες για καθηγητές πανεπιστημίων που ζητάνε φακελάκια η σεξουαλικά ανταλλάγματα, να μην τις στέλνουν με μηνύματα στο φεϊσμπουκ γιατί δεν είναι ασφαλής η επικοινωνία. Για οποιαδήποτε πληροφορία καλύτερα κατ’ ιδίαν επαφή με την ομάδα», σημειώνει στην ανάρτησή του.

Keywords
Τυχαία Θέματα